espa_logo

10 Δοκιμασμένες Τακτικές Συνεργασίας με Influencers που πρέπει να γνωρίζετε

Στις μέρες μας πριν από την αγορά κάποιου προιόντος, οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα blog reviews και τα social media. Για το λόγο αυτό προέκυψαν και γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια οι καθοδηγητές γνώμης ή αλλιώς Influencer. Ο ρόλος των influencer μπορεί να είναι καθοριστικός για την προώθηση ιδεών, κατευθύνσεων για μια επιχείρηση και αγοραστικής συμπεριφοράς στο καταναλωτικό κοινό. 

Δεδομένης της επικράτησης των online platforms, το Influencer marketing ολοένα και αυξάνεται και αποτελεί πλέον μια από τις ταχύτερες μεθόδους για την απόκτηση πελατών σε απευθείας σύνδεση. Ωστόσο, η απόκτηση σημαντικών αποτελεσμάτων από τις Influencer Campaigns απαιτεί αποτελεσματικό προγραμματισμό και κατανόηση.

Σας παραθέτουμε πρόσφατο infographic από το Social Media Today που περιγράφει τις παρακάτω ορθές πρακτικές για Influencer Marketing Strategies :

  • Εκπτωτικοί κωδικοί ή κουπόνια. Ένας Influencer χρησιμοποιώντας εκπτωτικούς κωδικούς και κουπόνια μπορεί να δώσει στο κοινό μια πρόσθετη ώθηση ώστε να οδηγηθεί στην αγορά κάποιου προιόντος.
  • Branded blog posts. Όσων αφορά τα blog posts δεν είναι μόνο ενημερωτικά, αλλά έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τις πωλήσεις ενός προιόντος.
  • Αναφορές του Brand. Μια θετική αναφορά για ένα brand στα social media, μπορεί να ενισχύσει την απήχηση του με μεγάλη δυναμική.
  • Giveaways. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι διαγωνισμοί και τα giveaways ενθαρύνουν το κοινό να συμμετέχει περισσότερο και να γνωρίσει καλύτερα ένα brand.
  • Long-term Partnerships/Ambassador programs. Είναι επιτυχημένα εφόσον το στυλ, το ύφος, οι αξίες και η γενικότερη παρουσία ενός brand ταυτίζεται με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά ενός Influencer.
  • Events. Ένας Influencer δρώντας σαν το πρόσωπο ενός brand, έχει την ικανότητα να συμμετέχει ενεργά σε event του brand και να τα προωθεί μέσω των social media.
  • Takeovers. Ο ambassador - influencer έχει την ευκαιρία να αναλάβει πρόσβαση στα επίσημα social media accounts των brands για ένα χρονικό διάστημα και να τα "τρέχει" ο ίδιος, κάνοντας αναρτήσεις σχετικά με το εκάστοτε προιόν ή τις υπηρεσίες.
  • Guest posts. Οι επιχειρήσεις, μέσω παγιωμένων συνεργασιών, δημοσιεύουν άρθρα σε blogs και websites προβάλλοντας τη δραστηριότητα τους σε πολύ μεγαλύτερο και περισσότερο στοχευμένο κοινό.
  • Δωρεάν προιόντα. Η συνηθισμένη τακτική των brands για παροχή σε δωρεάν προιόντα και υπηρεσίες συνδυάζεται με influencers του κλάδου, ώστε να διαφημιστεί η μάρκα τους και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη.
  • Επέλεξε τον Influencer σου. Τα κριτήρια απόδοσης για τους Influencers βασίζονται σε κοινωνικά μερίδια ή κυκλοφορία που παράγονται στην ιστοσελίδα του brand. 

 

 

Συνεργασία με Influencers

 

Καλές συνεργασίες!  :-) 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ