espa_logo

10% αύξηση των mobile αγορών

Οι online αγορές μέσω φορητών συσκευών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ανά τον κόσμο. Η αλλαγή που έφερε το mobile ηλεκτρονικό εμπόριο, οδήγησε σε αναπροσαρμογή των μοντέλων λειτουργίας των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η προσθήκη λειτουργιών για αγορές εν κίνηση έγινε απαραίτητη.

Το 40% των καταναλωτών αγοράζουν (2015), πλέον, μέσω mobile συσκευών, με έναν στους δύο να αναζητεί περισσότερες υπηρεσίες, όταν αγοράζει εν κινήσει. Σύμφωνα με έρευνα της Accenture παρουσιάστηκε αύξηση 10% στους χρήστες του διαδικτύου που πραγματοποιούν αγορές online παγκοσμίως.

Η μελέτη της Accenture που βασίζεται σε δείγμα 10.000 πολιτών από 13 χώρες δείχνει, μάλιστα, ότι οι καταναλωτές αναμένουν περισσότερες υπηρεσίες, που θα υποστηρίζουν τις αγορές μέσω φορητών συσκευών. Για παράδειγμα, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (ποσοστό 47%), από 40% μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, ζητούν από τα καταστήματα περισσότερες υπηρεσίες, όπως η ενημέρωση σε real time για τις προσφορές εντός των καταστημάτων.

Παρά την έντονη παρακίνηση, οι λιανέμποροι δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται με ταχύτητα σε αυτή την τάση. Όπως διαπιστώνει η έρευνα, μόνο το 7% των καταστημάτων έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης των καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο για τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες εντός των καταστημάτων.

Τάσεις στην αγορά
Το γόνιμο έδαφος, που ανοίγεται για το mobile e-commerce, αλλά και αδυναμία του λιανεμπορίου να ανταποκριθεί σε αυτήν την ζήτηση, επιβεβαιώνετε από τα ευρήματα της έρευνας. Tο 32% των αγοραστών για παράδειγμα επιθυμεί να σκανάρει τα προϊόντα εντός του καταστήματος, μέσω φορητών συσκευών (από 27% το 2014), μόλις το 17% των καταστημάτων προσφέρει δυνατότητες scanning.

Επιπρόσθετα, ενώ το 42% των καταναλωτών επιθυμεί να εξαργυρώνει απευθείας στο κινητό ή στο tablet κουπόνια επιβράβευσης ή προσφερόμενες εκπτώσεις (από 35% το 2014), μόνο το 16% των λιανεμπόρων παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Το παγκόσμιο λιανεμπόριο δεν αγνοεί τις επιθυμίες του καταναλωτικού κοινού για περισσότερες mobile αγορές. Μάλιστα, η πλειοψηφία των e-shops, είναι mobile friendly, προσφέροντας τη βέλτιστη εμπειρία online (93% των websites είναι responsive και το 89% tablet-optimized). Μάλιστα, η στροφή προς τις mobile υπηρεσίες είναι τόσο έντονη και διαρκώς μεταβαλλόμενη, που η παρακολούθηση των απαιτήσεων των καταναλωτών είναι αδύνατη. Ενδεικτικά, το ποσοστό των λιανεμπόρων που σήμερα προσφέρουν smartphone applications με δυνατότητα απευθείας αγορών, ανέρχεται στο 58%.

Ανάλογη αδυναμία παρατηρείται και σε άλλες υπηρεσίες των online αγορών, όπως η παράδοση των προϊόντων: το 56% των λιανεμπόρων εγγυάται την παράδοση των προϊόντων την επόμενη ημέρα, ενώ μόλις το 11% την ίδια μέρα.

 

[via sepe.gr]

products_logos_0002_emporium    

Η Darkpony στο πλαίσιο της ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών δημιούργησε το eMporium. Αποτελεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και δοκιμαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας συνδυάζοντας την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την ταχύτητα και την φιλικότητα προς τον χρήστη. Στόχος της εφαρμογής είναι να προάγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμφάνιση και προώθηση των προϊόντων σας στο διαδίκτυο, προσφέροντας το καλύτερο περιβάλλον εργασίας και διαχείρισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ