espa_logo

4+1 tips για έναν επιτυχημένο διαγωνισμό στο Instagram

Με περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, το Instagram είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων που θέλουν να επεκτείνουν την ψηφιακή παρουσία τους, να αναδείξουν το brand τους και να προσεγγίσουν το κοινό που τους ενδιαφέρει. Φυσικά, για να συμβεί αυτό απαιτείται υψηλό engagement, ώστε να αυξάνονται καθημερινά όχι μόνο οι χρήστες που σας ακολουθούν αλλά και η αλληλεπίδραση με το brand σας καθώς και το επίπεδο εμπιστοσύνης τους.

Μια συνήθης και πολύ αποτελεσματική πρακτική προκειμένου να αυξήσετε το engagement αποτελούν οι διαγωνισμοί. Ας δούμε πέντε χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο διαγωνισμό!


1. Ακολουθήστε τους κανόνες της πλατφόρμας

Aναφέρετε στους χρήστες αναλυτικά τους όρους και τους κανονισμούς του διαγωνισμού. Φροντίστε επίσης να επισημάνετε ότι το Instagram δεν έχει καμία σχέση με την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Διαβάστε τους όρους αναλυτικά εδώ: Instagram Promotion Guidelines.

Tip: Για την καλύτερη απόδοση του ποστ και προκειμένου να αποφευχθεί η υπερπληροφόρηση του χρήστη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα για τον διαγωνισμό σας και να δημοσιεύσετε όλες τις πληροφορίες εκεί.

 

2. Προσδιορίστε τον στόχο που εξυπηρετεί ο διαγωνισμός

Θέλετε να αυξήσετε το engagement του post σας; Θέλετε να μεγαλώσετε το ενεργό σας Instagram community; Ανάλογα με τον στόχο που έχετε θέσει, επιλέξτε ανάμεσα στους πιο διαδεδομένους τύπους διαγωνισμών:

Like to win - Ο πιο κλασικός τύπος διαγωνισμού για να αυξήσετε το engagement.

Tag to win - Ένας διαγωνισμός tag-to-win μπορεί να αυξήσει εντυπωσιακά τον αριθμό των followers σας.

Repost to win - O χρήστης καλείται να αναπαράγει το ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό, προβάλλοντας έτσι τον διαγωνισμό στους φίλους του, προσελκύοντας νέους followers για το brand σας.

Photo contests - Αν επιδιώκετε να αυξήσετε το engagement και το reach σας, ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

 

3. Δημιουργήστε έναν διαγωνισμό που να αφορά πραγματικά τον χρήστη

Το έπαθλο του νικητή του διαγωνισμού πρέπει να είναι κάτι σχετικό με την επιχείρηση ή το brand σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε ποιοτικούς συμμετέχοντες και κατ’ επέκταση ποιοτικούς followers, που να τους ενδιαφέρει δηλαδή πραγματικά το αντικείμενο της επιχείρησής σας. Επιπλέον, το έπαθλο πρέπει να είναι σημαντικής αξίας, γιατί αν οι followers δεν νιώθουν ότι θα κερδίσουν κάτι σημαντικό ή ότι η προσπάθειά τους είναι δυσανάλογη του δώρου, δεν θα συμμετάσχουν.

 

4. Φροντίστε να είναι απλές οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι χρήστες θέλουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό σας εύκολα και γρήγορα. Εάν τους ζητάτε να κάνουν like, comment, να ανεβάσουν φωτογραφία, να προσθέσουν ετικέτες και να χρησιμοποιήσουν ένα συγκεκριμένο hashtag, το πιθανότερο είναι να χάσουν το ενδιαφέρον τους και να μην λάβουν μέρος.

Το κλειδί για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή είναι να περιορίσετε τις απαιτήσεις εισόδου σε δύο ή (το πολύ) τρία βήματα.

 

5.Διαδώστε το!

Προωθήστε το περιεχόμενό σας σε πολλές πλατφόρμες και κανάλια για να προσελκύσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και να αυξήσετε τις συμμετοχές στον διαγωνισμό σας. Στείλτε ένα newsletter ειδικά για τον διαγωνισμό, προωθήστε τον στο site σας, στα instagram stories σας και σε άλλα προφίλ κοινωνικών μέσων.

Επίσης, επιλέξτε ένα hashtag που να σχετίζεται με την συγκεκριμένη καμπάνια, το προϊόν ή την επιχείρησή σας και χρησιμοποιήστε το για να ενισχύσετε την προβολή του διαγωνισμού σας σε ένα σχετικό κοινό αλλά και για να παρακολουθείτε την πορεία του.

 

Επισημαίνουμε λοιπόν τη σημασία των διαγωνισμών για να αυξήσετε τους followers αλλά και το engagement με τη σελίδα σας στο Instagram. Προκειμένου να εξασφαλίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα, φροντίστε να είστε δημιουργικοί, να διαλέξετε το σωστό έπαθλο και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα hashtags για να προσελκύσετε το σωστό κοινό! Καλή επιτυχία!

 

 


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ