espa_logo

Συμβουλές για αποτελεσματικότερα Infographics και Content Marketing

Η τεράστια σημασία του ποιοτικού και χρηστικού περιεχομένου σε κάθε ψηφιακό κανάλι είναι και γνωστή και αδιαμφισβήτητη, καθώς αποτελεί μία πολύ σημαντική παροχή του brand προς τους χρήστες που το εμπιστεύονται. Ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας;

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε Infographics για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον website ή το blog σας;

Αυτές είναι οι οκτώ καλύτερες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να οργανώσετε το δικό σας Infographic για χρήση μέσω ενεργειών content marketing:

  • Επιλέξτε ένα θέμα που να αφορά τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Στόχος μας είναι πάντα να προσφέρουμε ποιοτικό, χρήσιμο και αξιόλογο περιεχόμενο ώστε να έχουμε πιθανότητες να αυξήσουμε το engagement των χρηστών.
  • Προβάλλετε στατιστικά στοιχεία και γεγονότα από αξιόπιστες πηγές. Είναι σημαντικό για όλα ανεξαιρέτως τα brands ανά χρονικά διαστήματα να παρέχεται μία σφαιρική ενημέρωση για την πορεία του κλάδου, των trends και των καταστάσεων που υπάρχουν.
  • Επιλέξτε γραφικά που να κεντρίζουν την προσοχή. Είναι τεράστια η ποσότητα "θορύβου" που διαρκώς βομβαρδίζει το μέσο χρήστη και πρέπει με κάποιον τρόπο το δικό μας περιεχόμενο να ξεχωρίσει, ώστε να έχει πιθανότητες να καταναλωθεί.
  • Εμπλουτίστε με κείμενο, αλλά με μέτρο. Δεδομένου οτι η συντριπτική πλειοψηφία θα προσπελάσει το υλικό σας από κινητή συσκευή, κρατήστε το σύντομο και περιεκτικό. Ελάτε στη θέση του μέσου χρήστη και αναρωτηθείτε αν εσείς θα αφιερώνατε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας για το συγκεκριμένο post/ blogpost/ video.
  • Συμπεριλάβετε ένα call to action. Έχετε καταφέρει να βρείτε το χρήστη, να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον, να του προσφέρετε καλής ποιότητας υλικό και περιεχόμενο, τον έχετε κερδίσει μέχρι στιγμής. Προτείνετέ του μία επιπλέον ενέργεια, εγγραφή σε φόρμα ή newsletter, ρωτήστε τη γνώμη του για κάποιο θέμα που αναφερθήκατε.
  • Σχεδιάστε τα γραφιστικά με την απαραίτητη προσοχή. Πολλές φορές παρατηρούμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ή post με τελείως πρόχειρη ή και λάθος φωτογραφία, γραφιστικό που δε φαίνεται σωστά σε κινητές συσκευές. Σαν αποτέλεσμα, χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το κέρδος που θα είχε μία σημαντική προσπάθεια σε χρόνο και όχι μόνο.
  • Ελέγξτε το περιεχόμενό σας. Θυμηθείτε πως ένα από τα χαρακτηριστικά του digital είναι η άμεση προσβασιμότητα από μεγάλο κοινό, πράγμα που δε συγχωρεί εύκολα λάθη. Συνυπολογίστε επίσης πως οποιαδήποτε ανάρτηση παραμένει διαρκώς ορατή και προσπελάσιμη, όσος χρόνος και να περάσει...
  • Μοιραστείτε το! Αξιοποιείστε το (με τις απαραίτητες μικροαλλαγές) σε όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια του brand, από το τμήμα blog του site μέχρι και τα social media.

 

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε οργανωμένα στο infografic του SocialMediaToday.

Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!

 

infographic_best_info

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ