espa_logo

To Instagram Checkout ήρθε για να μείνει!

Οι ανάγκες της αγοράς σε συνδυασμό με τη ραγδαία εξέλιξη των Social Media μας έφερε στην ανακοίνωση νέας λειτουργίας στο Instagram. To Instagram Checkout ήρθε για να μείνει, μπορεί να λανσαρίστηκε αρχικά μόνο για τους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής στις ΗΠΑ, όμως, δεν φαντάζει μακρινό σενάριο το να γίνει χρονικά κομμάτι της εμπειρίας του Instagram χρήστη και στην Ευρώπη.

Τι θα κάνει η νέα λειτουργία στο Instagram τελικά; Θα επιτρέπει την αγορά προϊόντων από 20+ κορυφαία brands (προς το παρόν…)  χωρίς να φεύγουν από την εφαρμογή.

 

Με ένα απλό άγγιγμα επάνω στο προϊόν που αναρτάται από το εκάστοτε υποστηριζόμενο brand, θα εμφανίζεται το κουμπί "Checkout on Instagram". Ο χρήστης θα έχει διάφορες επιλογές όπως για το μέγεθος και το χρώμα ενός ρούχου, αλλά και η δυνατότητα πληρωμής χωρίς να φύγεις από το Instagram.

 

Το μοναδικό που θα ζητά η εφαρμογή θα είναι το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, στοιχεία χρέωσης και στοιχεία αποστολής την πρώτη φορά που πραγματοποιεί ο χρήστης αγορά μέσα από το Instagram. Από εκεί και έπειτα, ισχυρίζονται πως τα στοιχεία του αποθηκεύονται στην εφαρμογή με απόλυτη ασφάλεια, έτσι ώστε οι επόμενες αγορές να γίνονται ακόμα πιο γρήγορα. Τέλος ο χρήστης θα λαμβάνει και σχετικές ειδοποιήσεις για την εξέλιξη της πορείας του πακέτου του κάτι το οποίο ολοκληρώνει την εμπειρία μιας online αγοράς όπως έχουμε συνηθίσει από μεγάλα e-shop.

 

Διαβάστε αυτή τη στιγμή ποιες εταιρίες υποστηρίζουν το Instagram Checkout:

Adidas @adidaswomen

Anastasia Beverly Hills @anastasiabeverlyhills

Balmain @balmain

Burberry @burberry

ColourPop @colourpopcosmetics

Dior @dior

H&M @hm

Huda Beauty @hudabeautyshop

KKW @kkwbeauty

Kylie Cosmetics @kyliecosmetics

MAC Cosmetics @maccosmetics

Michael Kors @michaelkors

NARS @narsissist

Nike @niketraining & @nikewomen

NYX Cosmetics @nyxcosmetics

Oscar de la Renta @oscardelarenta

Ouai Hair @theouai

Outdoor Voices @outdoorvoices

Prada @prada

Revolve @revolve

Uniqlo @uniqlo

Warby Parker @warbyparker

Zara @zara

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ