espa_logo

Oρίζοντας την εταιρική μας ταυτότητα μέσω Content Marketing

Μέχρι πρόσφατα η έννοια της εταιρικής ταυτότητας και της διαδικασίας του branding περιοριζόταν σε τεράστιες εταιρείες με σημαντική παρουσία στον τομέα τους. Πλέον υπάρχει τομέας εφαρμογής ακόμα και σε άτομα – freelancers που «τρέχουν» το δικό τους προσωπικό brand.

Θα ξεκινήσει μία προσπάθεια δημιουργίας και χτισίματος του δικού μας προσωπικού ψηφιακού αποτυπώματος, που θα είναι διαρκώς προσβάσιμο από όλους. Γίνεται απόλυτα κατανοητό πως αυτό το «αποτύπωμα» που θα αφήσουμε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θετικότερο και ποιοτικό…

Ανάλογα με τις γενικότερες κατευθύνσεις branding που ορίσαμε και θέλουμε να αναζητήσουμε θα εφαρμόσουμε κάθε πτυχή της ψηφιακής στρατηγικής μας, ξεκινώντας από το επίπεδο του περιεχομένου. Πρέπει να υπάρχει ευθυγράμμιση του τρόπου, του ύφους και του στυλ ποσταρίσματος, των φωτογραφιών, των κειμένων & γενικότερου περιεχομένου με τις κατευθύνσεις branding που έχουμε ορίσει.

 

Το πρώτο αναμενόμενο βήμα, θα είναι να ορίσουμε αυτούς τους στόχους, ξεκινώντας πρώτα από έναν έλεγχο του σημείου που βρισκόμαστε, απαντώντας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Ποια είναι η γενικότερη εικόνα που υπάρχει για εμάς;
  • Πώς αντιδρά το κοινό μας απέναντι σε αυτά που λέμε, σε αυτά που δημοσιεύουμε ή κάνουμε share;
  • Τί βγαίνει πρώτο σε ενδεχόμενη αναζήτηση στο Google για το άτομο ή την εταιρεία μας και γιατί;
  • Πώς θα μπορούσε να μας περιγράψει ένα «τυπικό» μέλος του κοινού μας;
  • Ποια πιστεύει πως είναι τα δυνατά μας σημεία και ποια τα ενδεχόμενα ελαττώματά μας;

 

Επόμενο θέμα θα είναι να σκεφτούμε το σημείο που θα θέλαμε να βρεθούμε, όλες εκείνες τις αξίες που φιλοδοξούμε να συνδέσουμε με το –προσωπικό ή εταιρικό- μας brand. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να αμελήσουμε την αυθεντικότητα, είναι δηλαδή πολύ πιθανό να θελήσουμε αξίες κάποιου καταξιωμένου brand αλλά τελείως ξένου με τη φύση και τα δικά μας χαρακτηριστικά.

Απαραίτητη επίσης είναι η συνέχεια και η συνέπεια σε όποια κατεύθυνση οριστεί τελικά. Γι’αυτό καλό θα ήταν πριν αρχίσουμε τις όποιες ενέργειες branding να σταθμίσουμε την επιθυμητή αυτή κατεύθυνση με τους άμεσους ή απώτερους στόχους της πορείας μας. Μπορούμε επίσης να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο ενεργειών Co-Branding, αν υπάρχει δυνατότητα.


Έχοντας καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, λογικό είναι η αφετηρία των προσπαθειών & ενεργειών μας να βρίσκεται σε κάποιο θέμα ή τομέα που είμαστε άριστοι, ώστε να βγει προς τα έξω η καλύτερη δυνατή εικόνα.

 

Branding με Content marketing

 

Χρειαζόμαστε μία πρώτη μικρή νίκη για αρχή, ενώ για τη συνέχεια :

  • Προσπαθήστε να αυξήσετε το ρυθμό παροχής υλικού, όχι όμως σε βάρος της ποιότητας. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τομείς της δραστηριότητας, με διαφορετικά κανάλια και social media. Δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει και να αποδίδει για όλους, το feedback από το κοινό θα σας καθοδηγεί διαρκώς.
  • Γράψτε όχι μόνο αυτά που θέλετε να πείτε στους αναγνώστες σας, αλλά και αυτά που περιμένουν να διαβάσουν από εσάς. Μπορεί να είναι μεγάλος ο πειρασμός του self-promotion, αλλά μην ενδώσετε εύκολα!
  • Επενδύστε σε infographic, κυρίως στα Ελληνικά. Αποτελεί μία άριστη λύση ώστε να χτίσετε authority στον τομέα της δραστηριότητας που έχετε και να προβληθείτε στους σωστούς -ανά περίπτωση- χρήστες.

 

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω έχουμε διανύσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της πορείας για να δημιουργήσουμε το προσωπικό ή εταιρικό μας branding και να το ενδυναμώνουμε διαρκώς μέσω στοχευμένης στρατηγικής περιεχομένου που ανεβάζουμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ