espa_logo

7+1 Digital Marketing Tips για την Γιορτή της Μητέρας

Μπορεί να έχουν μείνει ελάχιστες μέρες πριν την Γιορτή της Μητέρας, ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος για να εφαρμόσετε μερικές έξυπνες digital προωθητικές ενέργειες για την επιχείρηση σας!

Στείλτε μια ειδική προσφορά μέσω email

Ας ξεκινήσουμε με κάτι πάρα πολύ απλό: το Email Marketing. Καταγράψετε μερικές ιδέες για το πως μπορούν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας να φανούν χρήσιμες σε μια μητέρα. Στη συνέχεια επιλέξτε μια από αυτές και δημιουργήστε ένα όμορφο newsletter. Το περιεχόμενο μπορεί να αποτελεί μια ειδική προσφορά για την Γιορτή της Μητέρας, κάποιο διαγωνισμό που "τρέχετε" ή μια απλή υπενθύμιση μέσω ευχών.

"Τρέξτε" έναν διαγωνισμό στο Facebook

Οι χρήστες λατρεύουν τους διαγωνισμούς και τα δώρα! Τι καλύτερο λοιπόν, από το να χαρίσετε ένα υπέροχο δώρο με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας και έτσι να κερδίσετε και εσείς ως επιχείρηση, αλλά και οι χρήστες που σας ακολουθούν.

Ο διαγωνισμός μπορεί να περιλαμβάνει την ανάρτηση φωτογραφιών από την ημέρα της φετινής γιορτής, μπορεί να περιλαμβάνει την ανάρτηση φωτογραφιών από προηγούμενες χρονιές (#MothersDayThrowback) ή και μια τυπική συμμετοχή χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Οτιδήποτε κι αν επιλέξετε, φροντίστε να τηρούνται οι εξής σημαντικές προϋποθέσεις:

  1. Να τηρούνται οι κανόνες του Facebook όσον αφορά τους διαγωνισμούς και τα δώρα.
  2. Το δώρο να ενδιαφέρει το κοινό το οποίο αποτελεί εν δυνάμει πελάτες σας.
  3. Να είναι ξεκάθαροι οι όροι του διαγωνισμού, για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με τους χρήστες.

Δημιουργήστε έναν πίνακα στον Pinterest λογαριασμό σας

Το Pinterest αποτελεί ένα μοναδικό δίκτυο στο κομμάτι της εικόνας, το οποίο αν εκμεταλλευτείτε με έξυπνους και μεθοδικούς τρόπους, θα προσελκύσετε πολλούς πιθανούς πελάτες. Δημιουργήστε λοιπόν έναν πίνακα με αφορμή την υπέροχη αυτή γιορτή και γεμίστε τον με υπέροχες σχετικές εικόνες. Στη συνέχεια, προσκαλέστε τους χρήστες από τα άλλα κοινωνικά προφίλ σας και ζητήστε τους να συμμετάσχουν κι εκείνοι στην συμπλήρωση του πίνακα. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία οδηγεί σε αλληλεπίδραση του brand σας με τους χρήστες, είναι κάτι θετικό και δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης.

Εκμεταλλευτείτε τα δημοφιλή hashtag σε Instagram και Twitter ή δημιουργήστε το δικό σας

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, το hashtag #MothersDay2017 μετράει πάνω από 70.000 post στο Instagram! Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε κι εσείς αυτήν την ευκαιρία. Κάντε μια έρευνα και σκεφτείτε ένα έξυπνο και όμορφο post σχετικό με την γιορτή. Στη συνέχεια αναρτήστε το και χρησιμοποιήστε όλα τα δημοφιλή hashtag. Μην τα τσιγκουνεύεστε. Σκοπός είναι να δουν την ανάρτησή σας όσο περισσότερα μάτια γίνεται.

Αν είστε εξοικειωμένοι με το Instagram, θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε και να προωθήσετε το δικό σας hashtag με αφορμή την ημέρα, προβάλλοντας παράλληλα μια προσφορά. Κοινοποιήστε το hashtag σε όλα τα κοινωνικά προφίλ σας, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή!

Προσφορά για δωρεάν ή ταχύτατη παράδοση

Αν πιστεύετε ότι μόνο εσείς δεν οργανωθήκατε έγκαιρα για την γιορτή της μητέρας, τότε πιθανώς να κάνετε λάθος! Μια μεγάλη μερίδα των χρηστών αφήνει κυριολεκτικά για την τελευταία στιγμή την αγορά δώρων.

Πως μπορείτε λοιπόν να τους βοηθήσετε; Εγγυηθείτε παράδοση εντός 24 ωρών σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής που συνεργάζεστε! Αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό selling point, το οποίο θα μπορούσε κυριολεκτικά να απογειώσει τις πωλήσεις σας την τελευταία στιγμή!

Αν πάλι το προϊόν σας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, τότε μπορείτε να αναρτήσετε μια προσφορά για "δωρεάν αποστολή και παράδοση".

Δημιουργήστε έναν οδηγό δώρου

Οι περισσότεροι χρήστες οι οποίοι αφήνουν για την τελευταία στιγμή την αγορά δώρου, συνήθως δεν έχουν αποφασίσει και ποιο θα είναι αυτό. Είναι μια έξυπνη τακτική λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα άρθρο στο blog σας με μια λίστα προτεινόμενων προϊόντων. Φροντίστε να το αναρτήσετε σε όλα τα κοινωνικά προφιλ σας για να πετύχετε όσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα γίνεται.

Δημιουργήστε περιεχόμενο που περιλαμβάνει το προσωπικό ή την ομάδα σας

Αν θέλετε να δώσετε μια πιο προσωπική και ευαίσθητη νότα στις αναρτήσεις σας, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα γραφιστικά που να περιλαμβάνουν το προσωπικό σας. Σε συνεννόηση με τα άτομα που εργάζονται για εσάς ή με την ομάδα σας, δημιουργήστε μια σειρά από φωτογραφίες που να δείχνουν το εκάστοτε μέλος με την μαμά του. Ολοκληρώστε το γραφιστικό με μια προσωπική ευχή που θέλει να δώσει ο εκάστοτε εργαζόμενος ή συνάδελφος στην μητέρα του.

Μοιραστείτε το περιεχόμενο μέσα από τα κοινωνικά σας δίκτυα και κυρίως μέσω του Instagram, χρησιμοποιώντας τα σχετικά hashtags.

Αφήστε εκείνη να επιλέξει

Μερικές φορές αντί να αγοράζουμε εμείς τα δώρα για αυτούς που γιορτάζουν, είναι καλύτερο να αφήνουμε να το κάνουν οι ίδιοι. 

Δημιουργήστε λοιπόν μια καμπάνια, η οποία να έχει την μορφή κάποιας προσφοράς ή εκπτωτικού κουπονιού και θα καλεί τους χρήστες να αφήσουν την μητέρα τους να επιλέξει το δώρο της. Χρησιμοποιήστε ένα έξυπνο περιεχόμενο, το οποίο θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών και θα δείχνει ξεκάθαρα την λογική της καμπάνιας. Δείτε ένα παράδειγμα που δημιουργήσαμε:

Woman-Who-Doesnt-Know

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα σημαντικά νέα γύρω από τα Digital & Social Media; Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ