espa_logo

Dynamic Creative: Το Νέο Υπερεργαλείο Των Facebook ADS

Το Facebook μας έχει δείξει, πως δεν σταματάει ούτε λεπτό να ψάχνει νέους τρόπους και εργαλεία για να ενισχύσει την διαφημιστική του πλατφόρμα!

Εδώ και μερικές μέρες έχει αρχίσει να ενεργοποιεί σταδιακά σε πολλούς διαφημιστικούς λογαριασμούς, την δυνατότητα των Dynamic Creative Tools. Αποτελεί μια λειτουργία που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό και η οποία υπόσχεται να δώσει άλλη διάσταση στην βελτιστοποίηση των διαφημίσεων και ως εκ τούτου να προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Το DCT ή DCA (Dynamic Creative Ads) ή DCO (Dynamic Creative Optimization), βασίζεται σε έναν νέο αλγόριθμο που έχει αναπτύξει το Facebook, ο οποίος δημιουργεί και δοκιμάζει πολλαπλούς συνδυασμούς των διαφημίσεων, ώστε να βρεί εκείνη που θα προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!

Ας υποθέσουμε πως έχετε ετοιμάσει ένα σύνολο από διαφορετικούς τίτλους διαφημίσεων, περιγραφές, φωτογραφίες, βίντεο, call to action κτλ. που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις διαφημίσεις σας. Ενεργοποιώντας την επιλογή Dynamic Creative κατά την δημιουργία ενός AdSet, σας δίνετε η δυνατότητα να προσθέσετε όλα τα παραπάνω. Στη συνέχεια, ο αλγόριθμος του Facebook χρησιμοποιεί αυτό το περιεχόμενο και δημιουργεί αυτόματα συνδυασμούς διαφημίσεων. Από την στιγμή που θα ενεργοποιήσετε την καμπάνια, ο αλγόριθμος «τρέχει» τις δυναμικές διαφημίσεις, τις αξιολογεί και τις συγκρίνει μεταξύ τους. Όταν φτάσει στο σημείο να έχει ένα επαρκές στατιστικό δείγμα, «επιλέγει» τις κορυφαίες που φέρνουν τα περισσότερα αποτελέσματα και τις εμφανίζει περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες. Η βελτιστοποίηση γίνεται με γνώμονα τον στόχο που έχετε ορίσει εσείς ότι θέλετε να πετύχετε.

dynamic-creative-tools-facebook

Πηγή: HYFN / medium.com

Το μέγιστο όριο περιεχομένου που μπορείτε να «εισάγετε» και με βάση το οποίο θα δημιουργηθούν οι δυναμικές διαφημίσεις, είναι 30. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε 5 τίτλους, 5 κείμενα, 5 περιγραφές, 10 φωτογραφίες, και 5 call to action. Δεν μπορείτε να εισάγετε ταυτόχρονα και φωτογραφίες και βίντεο προς σύγκριση. Είναι κάτι που ελπίζουμε να προστεθεί στο μέλλον.

Πέραν της αυτόματης αξιολόγησης που διεξάγει ο αλγόριθμος, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δείτε και να κάνετε επεξεργασία τις διαφημίσεις που έχουν δημιουργήθει. Επίσης, μπορείτε να δείτε αναλυτικά στατιστικά για την κάθε διαφήμιση με βάση το περιεχόμενο και να κάνετε με αυτόν τον τρόπο και την δική σας αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το Business Center του Facebook, αυτές είναι οι προδιαγραφές για τα Dynamic Creative Ads:

Υποστηριζόμενοι Στόχοι:

  • Conversions
  • App installs
  • Traffic

Υποστηριζόμενες μορφές:

  • φωτογραφία
  • βίντεο

Υποστηριζόμενες θέσεις εμφάνισης:

  • Facebook Newsfeed σε desktop και mobile
  • Δεξιά στήλη στο Audience Network
  • Instagram Feed

Περιορισμοί περιεχομένου:

Ο συνολικός αριθμός στοιχείων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.

Τίτλοι: Έως 5 διαφορετικούς τίτλους
Φωτογραφίες/Βίντεο: Έως 10 διαφορετικές φωτογραφίες ή βίντεο (όχι και τα δυο σε ένα AdSet)
Κείμενα: Έως 5 διαφορετικά κείμενα
Περιγραφες: Έως 5 διαφορετικές περιγραφές
Call To Action: Έως 5 διαφορετικά CTA


Περιέχει περιεχόμενο από: Facebook Business, WRSM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ