espa_logo

Αυξάνοντας το engagement των αναρτήσεών μας στο Facebook

Με δεδομένες τις πρόσφατες αλλαγές στον αλγόριθμο του facebook του newsfeed, το οργανικό reach άρχισε να πέφτει κατά πολύ. Ήδη βρισκόταν σε πτωτική πορεία εδώ και χρόνια, απλά ήρθε και ένα επιπλέον μεγάλο χτύπημα.

Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρηθούν θετικά αποτελέσματα στο reach και να δημιουργηθεί ή να διατηρηθεί το reach με τους χρήστες και ενδεχόμενους πελάτες μας.

 

Υπάρχει βαθμολόγηση (ranking) των αναρτήσεων που επηρεάζεται κυρίως από τα παρακάτω:

  • Affinity, το μέτρο της αλληλεπίδρασης των χρηστών με τη δημοσίευση.
  • Weight, το «βάρος» της δημοσίευσης, ανάλογα με το είδος της. Αν υπάρχει βίντεο ή εικόνα είναι μεγαλύτερο.
  • Decay, o ρυθμός που «σβήνει» η επίδραση της δημοσίευσης. Όσο παλιότερο το ποστ, τόσο μεγαλύτερο το decay.

 

Άρα για να ανεβούμε στο ranking και να αυξήσουμε το οργανικό μας reach θα πρέπει να αυξήσουμε το affinity και το weight, αλλά να μειώσουμε το decay.

Για να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, χρειαζόμαστε επιπλέον προσοχή σε

  • Επιλογή της σωστής ώρας για ποστάρισμα

Δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση που να ταιριάζει σε όλα τα brands και industries, ο μόνος τρόπος να διαπιστωθεί πέραν αμφιβολίας είναι η αξιοποίηση των insights της σελίδας μας. Βλέποντας τα αποτελέσματα σε προηγούμενα posts καταλήγουμε στη σωστές χρονικές στιγμές που αποδίδουν στην περίπτωσή μας και κάνουμε τον προγραμματισμό μέσα από τα Publishing Tools του Facebook ή με εργαλεία τύπου Hootsuite. Δεν επαναπαυόμαστε, ελέγχουμε και προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας.

 

  • Σωστό story telling που κρατά τον αναγνώστη

Αξιοποιούμε τα Facebook Stories έχοντας την ευκαιρία να βγούμε στην κορυφή της newsfeed σελίδας του χρήστη. Σε περίπτωση μάλιστα που δουλεύουμε και Instagram, η επιπλέον δημοσίευση του story και στο Facebook είναι θέμα δευτερολέπτων.

Με δεδομένο πως τα stories έχουν 24ωρη διάρκεια ζωής, μπορούμε εκτός από events, νέα προιόντα και ενημέρωση να συνδυαστούν με τρέχουσα προσφορά.

 

  • Επιδιώκουμε αλληλεπίδραση με το κοινό μας

Από τους πιο επιτυχημένους τρόπους είναι οι ερωτήσεις! Ρωτάμε για τις εμπειρίες τους με τα προιόντα του brand, για κάτι που θα ήθελαν να αλλάξει.

 

  • Συνεργασία με σελίδες άλλων Brands

Συνταγή δοκιμασμένη σε επίπεδο branding και –κυρίως- events, έχει άριστη εφαρμογή και στη social media strategy της σελίδας μας.

 

  • Προσέλκυση followers από άλλα σημεία

Επιδιώκουμε μεγαλύτερη «δημοσιότητα» στα Facebook posts μας, αξιοποιώντας το blog του site μας, τα προσωπικά μας προφίλ σε Facebook, Instagram και LinkedIn. To embed γίνεται με απλό τρόπο ( https://www.socialmediatoday.com/content/how-embed-posts-facebook-google-plus-twitter-and-vine ) και μας επιτρέπει να εξαργυρώνουμε ένα καλό facebook post σε περισσότερα του ενός σημεία.

Facebook ads average ctr

 

Με βάση όλα τα προηγούμενα θα καταφέρουμε να αυξήσουμε την απήχηση της σελίδας μας με οργανικό τρόπο. Πέρα από το δωρεάν της υπόθεσης υπάρχει και ο παράγοντας της αυξημένης ποιότητας του οργανικού reach που θέτει τις σταθερές βάσεις για τη μετέπειτα ανάπτυξη του brand στα social.

Αξίζει λοιπόν με το παραπάνω να βάλουμε τα δυνατά μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ