espa_logo

Η Facebook θα αποκλείει τις επιχειρήσεις που δημοσιεύουν “κακές” διαφημίσεις

Στις μέρες μας οι διαφημίσεις στο Facebook αποτελούν έναν ισχυρό πόρο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να κερδίσουν νέους πελάτες μέσω των social media. Πολύ συχνά συναντάμε δυσαρεστημένους πελάτες με κακές εμπειρίες αγορών που έχουν ενεργοποιηθεί στο Facebook μέσω αυτών των διαφημίσεων.

Η νέα πολιτική λανσάρεται παγκοσμίως από σήμερα και αποσκοπεί στο να βοηθήσει την Facebook να αντιμετωπίσει έναν άλλο τύπο διαφημιστικής κακοποίησης στην πλατφόρμα του. Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει τις "κακές εμπειρίες αγορών”. Ωστόσο, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για μερικούς προβληματικούς τομείς όπως είναι:

  • χρόνοι αποστολής
  • ποιότητα προϊόντων
  • εξυπηρέτηση πελατών

Για παράδειγμα, αν μια εταιρεία παρέχει τακτικά κακές υπηρεσίες, προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των αγοραστών ή απλά απογοητεύει τους καταναλωτές, η Facebook (εαν ανιχνεύσει ότι έχουν αγοράσει κάτι μετά από κλικ σε μια διαφήμιση) θα στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες όπου θα τους ρωτάει πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία τους.

 

Facebook-allages-diafhmiseis

Τέλος, η Facebook θα ενημερώνει τις επιχειρήσεις για τις αρνητικές ανατροφοδοτήσεις (feedback) και θα προσπαθεί να εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μεγάλος αριθμός πελατών. Εάν τα σχόλια των πελατών δεν βελτιωθούν μετά από μια προειδοποίηση, τo Facebook τελικά θα προχωρά στον περιορισμό του αριθμού των διαφημίσεων που θα μπορεί να δημοσιεύεσει μια εταιρεία. Αν η τελευταία συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε μπορεί και να την αποκλείσει εντελώς από τα διαφημιστικά πακέτα της.

Το σχέδιο στο σύνολό του φαίνεται αρκετά χρήσιμο για τους καταναλωτές, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των “κακών” εταιρειών. Μένει μόνο να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν υπό πραγματικές συνθήκες...

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ