espa_logo

Facebook Dynamic Ads: Στόχευση Ευρύτερου Κοινού

Μια ακόμα νέα λειτουργία έρχεται να προσθέσει το Facebook στην πλατφόρμα των δυναμικών διαφημίσεων της, δίνοντας τη δυνατότητα στόχευσης σε ευρύτερο κοινό (broader audience).

Τα Dynamic Ads αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζετε στοχευμένες διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών, ανάλογα με το περιεχόμενο που «είδαν» οι χρήστες όταν επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα ή την mobile εφαρμογή σας. Είναι διαθέσιμα για το Facebook αλλά και για το Instagram και αυξάνουν κατακόρυφα το ποσοστό μετατροπών (conversion rate).

Το Facebook, συνεχίζοντας την προσπάθεια του να αναβαθμίζει συνεχώς τις διαφημιστικές του επιλογές εισάγει μια νέα λειτουργία στα Dynamic Ads, με την οποία θα μπορείτε να εμφανίζετε τις διαφημίσεις και σε χρήστες που δεν έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα ή το mobile app σας.

Συγκεκριμένα, επιτρέπει την στόχευση δυναμικών διαφημίσεων σε ένα ευρύτερο κοινό, επιλέγοντας τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών και τα ενδιαφέροντά τους. Στη συνέχεια το Facebook χρησιμοποιεί τον αλγόριθμό της για να βελτιστοποιήσει την στόχευση, ώστε να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Βασικός στόχος της νέας αυτής λειτουργίας είναι να βοηθήσει τις ιστοσελίδες και τα mobile apps με χαμηλή επισκεψιμότητα, ώστε να διευρύνουν το κοινό στόχευσης τους.

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, κατά τη διαδικασία επιλογής κοινού για τα Dynamic Ads πλέον προσφέρονται 2 επιλογές. Η πρώτη αφορά το retargeting όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και η δεύτερη αποτελεί την νέα προσθήκη της πλατφόρμας.

FACEBOOK-DYNAMIC-ADS-ΕΥΡΥΤΕΡΟ-ΚΟΙΝΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ