espa_logo

Facebook: Μειωμένο Reach Για Χαμηλής Ταχύτητας Websites

Μια εξαιρετικά σημαντική αλλαγή βάζει σε εφαρμογή το Facebook, η οποία θα επηρεάσει την απήχηση των αναρτήσεων που φέρουν συνδέσμους ιστοσελίδων. Με αυτήν την αλλαγή, το Facebook θέλει να δώσει προτεραιότητα εμφάνισης (αύξηση απήχησης) στις ιστοσελίδες που φέρουν γρήγορο χρόνο φόρτωσης και αντίστοιχα μείωση για αυτές που παρουσιάζουν αργούς χρόνους φόρτωσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της εταιρείας, ο αλγόριθμος θα λαμβάνει υπόψιν παράγοντες όπως η ταχύτητα σύνδεσης του χρήστη και τη συνολική ταχύτητα απόκρισης της επισκεπτόμενης σελίδας, χωρίς όμως να δίνονται προς το παρόν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Εάν η αξιολόγηση μιας ιστοσελίδας με βάση τον αλγόριθμο, «δείξει» γρήγορο χρόνο φόρτωσης και απόκρισης, τότε ο διαμοιρασμός συνδέσμων της συγκεκριμένης θα εμφανίζονται ψηλά στο feed των χρηστών. Εάν αντίθετα μια σελίδα καθυστερεί να ανοίξει και σημειώνει υψηλούς χρόνους φόρτωσης, τότε οι αναρτήσεις που φέρουν συνδέσμους της συγκεκριμένης σελίδας θα εμφανίζονται χαμηλότερα στο feed των χρηστών.

Το ίδιο είχε κάνει και η Google το 2010 στον δικό της αλγόριθμο, ορίζοντας την ταχύτητα μιας ιστοσελίδας ως καθοριστικό παράγοντα για την θέση εμφάνισης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Facebook, για να βοηθήσει τους κατόχους ιστοσελίδων να εναρμονιστούν με τις νέες αλλαγές, έχει ήδη δημοσιεύει λίστα με "best practices", ώστε να δώσει την δυνατότητα σε όλους τους διαχειριστές ιστοσελίδων να βελτιώσουν την ταχύτητα της ιστοσελίδας τους.

Οδηγός Βελτιστοποίησης Ιστοσελίδων του Facebook

facebook-speed-ranking-blog-announcement

Πηγή: http://marketingland.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ