espa_logo

FB ADS: Θα εμφανίζουν πλέον την πραγματική επισκεψιμότητα

Το Facebook, στην προσπάθεια του να παρέχει συνεχώς νέα εργαλεία στους διαφημιζόμενους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ορισμένες νέες χρήσιμες λειτουργίες.

Η πρώτη, ακούει στο όνομα “Landing Page Views”. Μέχρι τώρα, η μόνη ένδειξη που είχαμε μέσα από τα Facebook Analytics σχετικά με την επισκεψιμότητα από τις διαφημίσεις στο site, ήταν τα Link Clicks. Πόσοι χρήστες δηλαδή από όσους είδαν την διαφήμιση, έκαναν click για να επισκεφτούν την σελίδα μας. Τι διαφορά έχει λοιπόν αυτό με το "Landing Page Views";

Τα Link Clicks δεν μας δείχνουν τον ακριβή αριθμό των επισκεπτών. Ο λόγος είναι ότι πολλοί χρήστες κάνουν μεν click στις διαφημίσεις, αλλά πριν προλάβει να «φορτώσει» η ιστοσελίδα, πατάνε να επιστρέψουν πίσω ή κλείνουν την καρτέλα στο browser. Αυτό δημιουργεί μια ασάφεια στα στατιστικά, αφού δεν μας δίνει ξεκάθαρη εικόνα για την πραγματική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας.

Την ασάφεια αυτή έρχεται να ξεκαθαρίσει το "Landing Page Views", αφού θα συγκρίνει τα "Link Clicks" με τις πραγματικές επισκέψεις, παρέχοντας μας έτσι μια ξεκάθαρη εικόνα των χρηστών που έκαναν click στις διαφημίσεις και «έφτασαν» όντως έως την ιστοσελίδα. Παράλληλα, η εταιρεία προσθέτει και μια νέα λειτουργία βελτιστοποίησης των διαφημίσεων (optimization) στην κατηγορία "Traffic", η ενεργοποίηση της οποίας θα δίνει προτεραιότητα εμφάνισης των διαφημίσεων στους χρήστες εκείνους, οι οποίοι δεν κάνουν απλά click στις διαφημίσεις, αλλά «περιμένουν» να ανοίξει και η αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Παράλληλα, η εταιρεία προσθέτει και μια δεύτερη λειτουργία, η οποία θα εμφανίζει πόσοι από τους χρήστες που έκαναν click στις διαφημίσεις επισκέπτονται για πρώτη φορά την ιστοσελίδα ή είναι επαναλαμβανόμενοι (new vs returning).

Όλες οι παραπάνω αλλαγές βασίζονται στο Facebook Pixel, το οποίο αναβαθμίζει συνεχώς η εταιρεία ώστε να προσφέρει ακόμη ακριβέστερα στατιστικά και πληροφορίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ