espa_logo

FB ADS: Κομμένα Για Pages Που Αναρτούν Ψευδείς Ειδήσεις

Το Facebook συνεχίζει απτόητο την «εκστρατεία» του κατά των λανθασμένων ειδήσεων, λαμβάνοντας όλο και πιο δραστικά μέτρα!

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 28 Αυγουστού, όσα Facebook Pages εντοπισθούν να ανεβάζουν συστηματικά αναρτήσεις με ψευδείς ειδήσεις, θα πάψουν να έχουν την δυνατότητα χρήσης της διαφημιστικής πλατφόρμας.

Εκ πρώτης όψεως αυτή η κίνηση μπορεί να φαντάζει ανούσια, αλλά στην πραγματικότητα θα βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα Facebook Pages για να αυξήσουν γρήγορα τα Page Likes και την απήχηση τους, χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό την διαφημιστική πλατφόρμα. Επίσης, με την χρήση των Facebook ADS έχουν την δυνατότητα στόχευσης συγκεκριμένων κοινών, τα οποία έχουν εντοπίσει πως μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε ψευδούς περιεχομένου ειδήσεις.

Παράλληλα, επειδή το engagement και η απήχηση των αναρτήσεων έχει μειωθεί κατακόρυφα από τις αρχές του 2017, πλέον καθίσταται ακόμη πιο απαραίτητο για τα Pages να «τρέχουν» διαφημίσεις για να καλύψουν το κενό.

Παύοντας την δυνατότητα σε Facebook Pages που αναρτούν ψευδείς ειδήσεις να «τρέχουν» διαφημίσεις, στην ουσία τους περιορίζει μόνο στην οργανική απήχηση των αναρτήσεων τους, κάτι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για την περαιτέρω συνέχιση της εν λόγω δραστηριότητας.

Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πόσες φορές πρέπει να γίνει «αναφορά» σε μια Facebook Page, για να εφαρμοστεί σε αυτή το εν λόγω μέτρο. Πάντως σε ερώτηση αν η παύση είναι μόνιμη και οριστική, ο υπεύθυνος της εταιρείας απάντησε πως όσες σελίδες συμμορφωθούν και σταματήσουν την ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, θα τους δίνετε ξανά πρόσβαση στην διαφημιστική πλατφόρμα.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από: techcrunch.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ