espa_logo

Πως να φιλτράρετε τα ανεπιθύμητα σχόλια στην FB Page σας

Η διαχείριση μιας Facebook Page και των Facebook ADS είναι μια εξαιρετικά δημιουργική διαδικασία, αλλά παράλληλα απαιτεί και πολλές ώρες παρακολούθησης. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας, σε σελίδες που έχουν μεγάλο αριθμό likes ή/και υψηλό engagement, να κάνουν την εμφάνιση τους χρήστες οι οποίοι έχουν μόνο σκοπό να βλάψουν την εικόνα του brand. Συνήθως αφήνουν υβριστικά και επιθετικά σχόλια ή ακόμα και ψεύδη, που στόχο έχουν να μειώσουν την αξία του brand έναντι του ανταγωνισμού.

Πως λοιπόν μπορείτε να «προλάβετε» τέτοιες καταστάσεις, ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε σε θέση να ελέγξετε την Facebook Page σας;

Η λύση είναι πάρα πολύ απλή και δυστυχώς την αγνοούν ακόμα και κορυφαία brands.

Μέσα στις ρυθμίσεις της σελίδας σας, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται Page Moderation (Συντονισμός Σελίδας). Εκει σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά, οι οποίες όταν εντοπίζονται σε κάποιο σχόλιο ενός χρήστη, αυτό να μετατρέπεται αυτόματα σε «κρυφό».

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης συνεχίζει να βλέπει το μήνυμα του -όπως και οι φίλοι-, αλλά το μήνυμα δεν εμφανίζεται σε κανέναν άλλον.

Εσείς θα λάβετε κανονικά ειδοποίηση για το σχόλιο του χρήστη και σε περίπτωση που έχει αποκλειστεί από λάθος, σας δίνεται η δυνατότητα να το επαναφέρετε.

Η επιλογή είναι προσβάσιμη μόνο στους διαχειριστές (admin) μιας Facebook Page και μπορείτε να την βρείτε, πηγαίνοντας: Ρυθμίσεις (Settings) --> Γενικά (General) --> Συντονισμός Σελίδας (Page Moderation)

facebook-page-syntonismos-selidas-filtro

Σε ποιές περιπτώσεις μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και πως να το αξιοποιήσετε;

Εάν έχετε eshop ή κατάστημα και οι χρήστες αφήνουν σχόλια στις αναρτήσεις σας με συγκρίσεις τιμών, τότε μπορείτε να αποκλείσετε σχετικές λέξεις, όπως: φτηνο, φτηνοτερο, φτηνα, ακριβοι, ακριβο, ακριβα, κοροιδευετε, ebay, amazon κτλ.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποκλείσετε και όλα τα ονόματα των ανταγωνιστικών brand, για να αποφύγετε τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εάν θέλετε να προλάβετε αρνητικά σχόλια, όπως «ήρθα και ήταν χάλια» κτλ., τότε καλό είναι να προσθέσετε στη λίστα αντίστοιχες λέξεις ή φράσεις, όπως: χαλια, απαισια, μαπα, απογοητευση κτλ.

Προσοχή! Το Facebook δεν «καταλαβαίνει» παραλλαγές λέξεων. Αν για παράδειγμα εσείς έχετε βάλει στη λίστα την λέξη "φτηνο" και ο χρήστης γράψει "φτινο", το σχόλιο θα εμφανιστεί κανονικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ