espa_logo

Φτιάχνουμε εύκολα, απλά και (σχεδόν) δωρεάν το δικό μας Mobile App

Μέχρι πρόσφατα στη συνείδηση των περισσότερων η ανάπτυξη μίας εφαρμογής για κινητές συσκευές συνδυαζόταν με προγραμματισμό και μεγάλο κόστος ανάπτυξης. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν πολλές λύσεις με μικρό έως και δωρεάν κόστος.

Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής πως οι λύσεις αυτές απευθύνονται στο χαμηλό & μεσαίο κομμάτι της αγοράς και συνήθως καλύπτουν απλές ανάγκες. Στην περίπτωση που το mobile application που θέλουμε είναι εξεζητημένο στη λειτουργία (άρα και τη σχεδίαση), δεν μπορούμε να είμαστε καλυμμένοι με αυτές τις λύσεις.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα

  • Γρήγορης και απλής δημιουργίας mobile εφαρμογής.
  • Σχεδίασης και υλοποίησης χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού για κινητές συσκευές.
  • Δημιουργίας application όχι μόνο για Android αλλά και για άλλες πλατφόρμες
  • Ανεβάσματος της εφαρμογής μας στο PlayStore ή στο AppleStore.

Και όλα τα παραπάνω με ελάχιστο κόστος, που μπορεί να είναι και δωρεάν!

Να σημειώσουμε επίσης πως οι λύσεις αυτές έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το 90% των πιθανών αναγκών μας και αποτελούν μία άριστη αφετηρία για να εισέλθουμε στον κόσμο των εφαρμογών για φορητές συσκευές. Αν στην πορεία διαπιστώσουμε πως χρειαζόμαστε πολλά παραπάνω και έχουμε το κίνητρο για να επενδύσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, μπορούμε να κινηθούμε σε custom λύσεις με αντίστοιχο φυσικά κόστος.

mobile application δημιουργία φτιάξε

Οι επιλογές που ξεχωρίσαμε από τα διαθέσιμα online services είναι οι ακόλουθες

  1. Andromo App Maker
  2. Appy Pie
  3. Mobile Roadie
  4. Buzztouch
  5. AppMakr

 

Andromo App Maker:

Μας επιτρέπει τη δημιουργία Android εφαρμογής με απλό τρόπο, έχοντας την πρώτη εφαρμογή δωρεάν. Από εκεί και πέρα υπάρχει μηνιαία συνδρομή για επιπλέον εφαρμογές, έλλειψη διαφημίσεων και του Logo Andpromo. Καλογραμμένο και αποτελεσματικό, έχει συλλέξει τις καλύτερες κριτικές.

 

Appy Pie:

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υποστηρίζει και iOS. Υποστηρίζει επίσης και αγορές μέσω της εφαρμογής, δυνατότητα analytics, ακόμα και διασύνδεση με software της εταιρείας. Έχει επίσης πληθώρα επιλογών για το είδος του mobile app με αντίστοιχη ποικιλία σε templates. To μόνο του μειονέκτημα είναι η (αναμενόμενη) έλλειψη των high-end χαρακτηριστικών σε δωρεάν μορφή.

 

Mobile Roadie:

Επίσης από τα πιο επιτυχημένα του είδους, παρέχει μία τεράστιοα ποικιλία από επιλογές λειτουργιών και templates για παραμετροποίηση των πάντων. Αποτελεί την πιο συνηθισμένη επιλογή μουσικών και καλλιτεχνών, ενώ το μόνο του μειονέκτημα βρίσκεται στη συγκριτικά πιο αυξημένη τιμή χρήσης σε σχέση με τα υπόλοιπα.

 

Buzztouch:

Υποστηρίζει τη δημιουργία εφαρμογών iOS ενώ σε τεχνικό και προγραμματιστικό επίπεδο βρίσκεται ψηλότερα από τα υπόλοιπα. Επιτρέπει τη σύνδεση διαφορετικών plugins, οι αλλαγές και οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κάποιος σήμερα και στο μέλλον. Δυνατό σημείο και η υποστήριξη με πολλά επεξηγηματικά βίντεο που καθοδηγούν το –άπειρο ή έμπειρο- χρήστη σε κάθε του βήμα.

 

AppMakr:

Όπως το Buzztouch και το Appy Pie μπορεί να δημιουργήσει εφαρμογές για iOS πέρα από Android. Είναι επίσης από τα φθηνότερα σε συνδρομή και χρήση χωρίς να υπολείπεται ιδιαίτερα σε δυνατότητες. Διαθέτει επίσης ένα από τα απλούστερα περιβάλλοντα που θα ξενίσουν τους γνώστες αλλά θα κάνουν πιο άνετη τη χρήση στους αρχάριους.

mobile app android ios δημιουργία φτιάξιμο

Όποιες και να είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις σας σε budget, καλό είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για πειραματισμό. Θα αποκτήσετε σύντομα μία πολύ καλή γενική εικόνα για τις διαθέσιμες λύσεις, τον τρόπο εφαρμογής τους και τον απαιτούμενο χρόνο από τη μεριά σας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ