espa_logo

Η Facebook αντικαθιστά το Relevance Score με τρία νέα Metrics τον Απρίλιο

Η Facebook ανακοίνωσε επίσημα την αντικατάσταση του Relevance Score στις διαφημίσεις με τρία πιο αναλυτικά metrics. Το Relevance Score δίνει στους διαφημιστές τη δυνατότητα εμβάθυνσης αναφορικά με το πόσο σχετική είναι η διαφήμιση με το κοινό που στοχεύει.  Ήταν καταχωρημένο μέχρι σήμερα σαν ένα ενιαίο metric, αλλά ξεκινώντας από τις 30 Απριλίου, η Facebook θα λανσάρει 3 νέα metrics που θα το αντικαταστήσουν, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο του.

Τα 3 νέα relevancy metrics είναι το Quality ranking, το Engagement rate ranking και το Conversion rate ranking.

▶︎ Το Quality Ranking metric θα υπολογίζει την εκλαμβανόμενη ποιότητα μιας διαφήμισης σε σχέση με τις διαφημίσεις που στοχεύουν το ίδιο κοινό.

▶︎ Το Engagement Rate metric θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, απεικονίζοντας το αναμενόμενο ποσοστό engagement  σε σχέση με τις διαφημίσεις που στοχεύουν το ίδιο κοινό.

▶︎ Τέλος, το Conversion Rate Ranking θα δείχνει το αναμενόμενο ποσοστό conversions, σε σχέση με τις διαφημίσεις που έχουν θέσει τους ίδιους στόχους και στοχεύουν το ίδιο κοινό.

Όπως ακριβώς και με το Relevance score, αυτά τα νέα metrics δεν θα συνυπολογίζονται στο performance της διαφήμισης στη δημοπρασία, αλλά αντίθετα θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που τα δημιουργικά assets, το κοινό στόχευσης ή η post-click εμπειρία επηρεάζουν το performance της διαφήμισης.

Στην προσπάθεια της Facebook να επενδύσει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων metrics, καταργώντας αυτά που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και αντικαθιστώντας τα με πιο αποτελεσματικά εργαλεία μέτρησης, εκτός από το Relevance score, η Facebook αποσύρει 6 ακόμη metrics τον ερχόμενο μήνα:

  • Offers Saved
  • Cost Per Offers Saved
  • Messaging Replies
  • Cost Per Messaging Replies
  • Mobile App Purchase ROAS
  • Web Purchase ROAS

Οι αναβαθμίσεις των Relevance metrics της Facebook θα προσφέρουν στους διαφημιστές διαφοροποιημένες και πολυσχιδείς πληροφορίες προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις ενέργειές τους αλλά και το συνολικό performance τους.

Tip : Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προαναφερθέντα metrics στα μηνιαία reports σας, φροντίστε να το αντικαταστήσετε με κάποια από τις νέες επιλογές τον επόμενο μήνα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ