espa_logo

Νέες Ιδέες για περιεχόμενο με τη βοήθεια εργαλείων

Στη συνεχή προσπάθειά μας για δημιουργία άριστου ποιτικά και χρηστικού περιεχομένου για τα post και τη γενικότερη digital παρουσία μας, υπάρχει μία σειρά από εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν. Αξιοποιώντας τα θα έχουμε νέες ιδέες & κατευθύνσεις, επαφή με το συγκεκριμένο χώρο που μας ενδιαφέρει, ή/και παρακολούθηση του ανταγωνισμού.

 

Ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

  • Feedly : Πρόκειται για έναν RSS Reader που επιτρέπει την παρακολούθηση RSS Feeds από συγκεκριμένες πηγές και sites. Αναλαμβάνει μάλιστα να φιλτράρει τα feeds με βάση keywords ή άλλες παραμέτρους που του έχουν δοθεί.
  • Answer The Public: Αξιοποιεί το autocomplete της Google και το συμπληρώνει με καλύτερη απεικόνιση και επιπλέον ιδέες. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει Ελληνικά, αλλά εξακολουθεί να είναι εργαλείο που δίνει πολλές ιδέες.
  • Triberr : Αφορά κυρίως bloggers και μικρές επιχειρήσεις, ενώ συμπληρώνεται και από πολύ χρήσιμες συμβουλές στο blog. Μετά την εγγραφή μας συμπληρώνουμε κάποιες κατηγορίες θεμάτων που μας ενδιαφέρουν και το Triberr αναλαμβάνει να μας φέρει υλικό από δημοσιεύσεις άλλων, να οργανώσει το χρόνο των αναρτήσεων και πολλά άλλα!
  • Tintup: Πρόκειται για εξειδικευμένο εργαλείο που έχει εφαρμογή σε brands με υπάρχουσα βάση πελατών / followers και μεγάλο reach γενικότερα. Αναλαμβάνει να συλλέξει user generated περιεχόμενο, να επικοινωνήσει με τους χρήστες για τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού που ανέβασαν, να τα οργανώσει και να τα ποστάρει πλέον στη σελίδα του brand, να βγάλει στατιστικά, analytics και πολλά άλλα. Η κατηγορία τιμής το περιορίζει στο να αφορά μόνο μεγάλα brands, αξίζει όμως μία δοκιμή για την περίσταση....
  • Buzzsumo: Σταθερή αξία στο χώρο, αναλαμβάνει να ερευνήσει keywords (υποστηρίζει και Ελληνικά) για το θέμα μας ή για τους ανταγωνιστές μας. Στη δωρεάν έκδοση μπορεί κάποιος να δεί πολύ λίγα πράγματα και μάλιστα σε ορίζοντα ενός έτους και μόνο, αλλά πάλι είναι αρκετά για μία καλή πρώτη γενική ιδέα και τάξη μεγέθους για το θέμα που ενδιαφέρει.
  • Χρήση των Twitter Lists: Ένα από τα λιγότερο γνωστά features του Twitter είναι η δυνατότητα ενός χρήστη να δημιουργήσει, να δημοσιεύει, να παρακολουθεί λίστες ατόμων. Με πολύ απλό τρόπο παρακολουθεί μία σειρά από αναρτήσεις σε θέματα που τον ενδιαφέρουν, πράγμα πολύ σημαντικό σε μερικές εφαρμογές, πχ σε περίπτωση influencers.

 

ιδέες-content

 

Επιπλέον μπορεί να αξιοποιηθεί και το πλήθος από οδηγούς, infographic και ebooks της Curata. Καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές της δημιουργίας περιεχομένου μαζί με τα απαραίτητα σημεία προσοχής.

Για το τέλος, έχουμε ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο, που δεν αφορά όμως περιεχόμενο.Εϊναι το Snip.ly που αναλαμβάνει να προσθέσει το σωστό Call To Action ώστε το κλικ να μεταφερθεί και στο δικό μας site στην περίπτωση που γίνει share. Στη δωρεάν έκδοση προσφέρει μέχρι 1000 κλικ μηνιαία, κουμπί CTA και Link, και γενικά καλό είναι να δοκιμαστεί. 

Καλές δημιουργίες!

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ