espa_logo

Δυνατότητα δημιουργίας διαφημίσεων για τα Instagram Stories

Πριν από περίπου δυο μήνες, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες διαφημίσεις στο Instagram Stories. Μέχρι σήμερα όμως, αυτή η δυνατότητα διαφήμισης ήταν διαθέσιμη μόνο για συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες. Με τις αλλαγές που έγιναν στην πλατφόρμα διαφήμισης του Facebook προ ολίγων ημερών, πλέον μπορεί οποιοδήποτε Brand να "τρέξει" και αυτό τις διαφημίσεις του στο Instagram Stories!

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται ανάμεσα στα υπόλοιπα Stories του χρήστη και οι διαθέσιμες επιλογές στόχευσης είναι ίδιες με αυτές που ισχύουν και για τους υπόλοιπους τύπους διαφήμισης.

Για να δημιουργήσετε μια διαφημιστική καμπάνια για τα Instagram Stories, αρκεί να πάτε στον Ads Manager του Facebook και να επιλέξετε ως στόχο το "Reach", έτσι ώστε να εμφανιστεί η διαφήμιση σας σε όσο περισσότερους χρήστες γίνεται. Ρυθμίζετε τις επιλογές όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε καμπάνια και στη συνέχεια προχωράτε στην επιλογή "Placements". Εδώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε η διαφήμιση να εμφανίζεται αποκλειστικά και μόνο στο Instagram Stories, κάτι που είναι πάρα πολύ θετικό αν δεν σας ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες μορφές διαφήμισης.

Ads Manager - Instagram Stories

Όπως με όλες τις καμπάνιες που έχουν στόχο το "Reach", έτσι κι εδώ η χρέωση γίνεται με βάση τις εμφανίσεις της διαφήμισης (Impressions). Συγκεκριμένα, impression για τα instagram stories θεωρείται κάθε φορά που η διαφήμιση σας ανοίγει σε πλήρη οθόνη στη συσκευή του χρήστη.

Ακριβώς επειδή η διαφήμιση σας θα καλύπτει όλη την οθόνη του χρήστη, η ιδανική αναλογία εμφάνισης για το διαφημιστικό σας περιεχόμενο είναι 9:16. Το περιεχόμενο σας μπορεί να είναι μια εικόνα ή ένα βίντεο, το οποίο δεν πρέπει όμως να ξεπερνά σε διάρκεια τα 15 δευτερόλεπτα.

Ads Manager - Instagram Stories - Format

Μπορείτε να "ανεβάσετε" έως και έξι εικόνες, δημιουργώντας έτσι ταυτόχρονα έξι διαφορετικές διαφημίσεις που θα εναλλάσονται. Αν επιλέξετε να ανεβάσετε βιντεο, τότε θα σας περιορίσει στο ένα βίντεο ανά διαφήμιση.

Το Instagram Stories χρησιμοποιείται κατά βάση από νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να μοιράζονται μικρές καθημερινές στιγμές εύκολα και γρήγορα. Αν έχετε μια στρατηγική λοιπόν, η οποία στοχεύει στον νέο κόσμο και μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα ταιριάζει στη φιλοσοφία των Stories, τότε σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Θα σας βοηθήσει πολύ στο Brand Awareness!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ