espa_logo

Μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε PPC διαφημιστικές εκστρατείες

Στην προσπάθειά μας για διαρκή βελτιστοποίηση της προώθησης ενός brand δεν εφυσυχάζουμε ακόμα και σε καλά αποτελέσματα. Αντίθετα προσπαθούμε να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παρεχόμενο budget, ψάχνοντας συνεχώς τις αλλαγές και βελτιστοποιήσεις που θα κάνουν τη διαφορά. Το καλό με τις -όποιες- βελτιώσεις είναι πως έχουν αθροιζόμενο αποτέλεσμα στη συνολική εικόνα της εκστρατείας.

 

Οι κατευθύνσεις που θα καλύψουμε, είναι επιγραμματικά οι παρακάτω:

  1. Επανασχεδιασμός του δημιουργικού της διαφήμισης
  2. Έλεγχος και αλλαγές στη στρατηγική για το bid
  3. Αλλαγές στα keywords που δεν αποδίδουν
  4. Αλλαγές στα κοινά μας
  5. Αξιοποίηση του καινούργιου interface των AdWords.

 

ppc ads optimization

 

Αναλυτικότερα, θα ξεκινήσουμε από το δημιουργικό της διαφήμισής μας. Όσο αναντικατάστατο από πλευράς αποτελεσμάτων και να είναι το A/B Testing, υπάρχουν κάποιες ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να μας απασχολήσουν.

  • Σιγουρευόμαστε πως όλα τα Ads μας έχουν διάταξη διπλής επικεφαλίδας. Ειδικά σε μεγάλους λογαριασμούς με πλήθος από Campaigns και Ads μπορεί να έχουν «ξεφύγει» κάποια.
  • Πειραματιζόμαστε με τα Ad Extensions, προσπαθούμε να κάνουμε τα Ads μας περισσότερο πλήρη από πλευρά πληροφορίας, να είναι περισσότερο ορατά καταλαμβάνοντας χώρο, άρα και να αυξήσουμε την πιθανότητα να γίνει το πολυπόθητο κλικ.
  • Ελέγχουμε αν και κατά πόσο κάποια συγκεκριμένα ads, όπως πχ τα “mobile-only” πραγματοποιούν τους στόχους τους. Αν όχι, κόβονται και αντικαθίστανται με άλλα που τα καταφέρνουν καλύτερα.

 

ppc ads βελτίωση

 

Ο έλεγχος στη bid strategy θα βασιστεί στα μέχρι τώρα δεδομένα απόδοσης, με στόχο μας το καλό να γίνει ακόμα καλύτερο.

  • Μπορούμε να ελαττώσουμε κάπως τα bids για “ακριβά” keywords,
  • Να ελαττώσουμε τα bids για κάποια που δε δουλεύουν,
  • Να αξιοποιήσουμε το επιπλέον budget που προκύπτει κάνοντας λεπτομερέστερους κανόνες για τις προσφορές μας.

 

ppc ads αλλαγές

 

Έχοντας καλύψει τα παραπάνω, τα επόμενα βήματά μας θα αφορούν :

  • Αλλαγές στα keywords που δεν αποδίδουν και δοκιμές με άλλα, χωρίς βέβαια να πειράξουμε κάτι που έχει αποδείξει την αξία του.
  • Διαρκής έλεγχος και δοκιμές σε νέα audiences, με συνδυασμό remarketing όπου αυτό είναι εφικτό. Δεν είναι άλλωστε δυνατόν να έχουμε πάντα καλά αποτελέσματα με συγκεκριμένα κοινά, κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε και άλλες επιλογές για τις υπηρεσίες ή/και τα προϊόντα μας.
  • Αξιοποίηση του νέου interface των Google AdWords και χρήση του ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως όταν αλλάξει υποχρεωτικά. Οι –έστω λίγες- ώρες εμπειρίας μας μπορούν έυκολα να κάνουν τη διαφορά, τόσο σε επίπεδο ψυχολογίας, όσο και σε επίπεδο αποτελέσματος.

 

Ελέγχοντας όλες τις παραμέτρους που αναφέρθηκαν, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αξιοποιούμε το budget μας με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε και η προώθηση PPC, όπως και τα περισσότερα πράγματα εκεί έξω, κρίνονται βάση αποτελέσματος!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ