espa_logo

Νέα δυνατότητα του Facebook για χορηγίες σε φυσικές καταστροφές

Εδώ και δύο περίπου μήνες, είναι εφικτό μέσω της νέας υπηρεσίας Crisis Response Center να ενημερώνονται οι χρήστες μίας περιοχής μετά από φυσικές καταστροφές για λίστα θυμάτων. Επίσης διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ φίλων και μελών της οικογένειάς τους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής.

Πλέον συμπληρώθηκε και με τη δυνατότητα donate, δίνοντας την ευκαιρία στον οποιονδήποτε χρήστη να βοηθήσει, προσφέροντας με εύκολο τρόπο κάποιο χρηματικό ποσό.

facebook-crisis-banner

Οι χορηγίες γίνονται μέσω της ΜΚΟ GlobalGiving που προσπαθεί μέσω συνεργασιών με άλλες ΜΚΟ να οργανώσει τον αποδοτικότερο τρόπο παροχής βοήθειας στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Asha Sharma, διευθυντή εταιρικής ευθύνης του Facebook,  η εταιρεία ελπίζει σε μεγαλύτερη και ευκολότερη διασύνδεση των χρηστών με τις περιοχές που έχουν άμεσες ανάγκες:

«Μετά από κάποια καταστροφή, ο πληθυσμός στις περιοχές που έχουν πληγεί έχει τεράστιες και άμεσες ανάγκες βοήθειας για να συνέλθει και να ανακάμψει. Ταυτόχρονα, πολλοί χρήστες θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Στόχος μας είναι να παρέχουμε τα εργαλεία και τις συνθήκες ώστε να γίνει ευκολότερη η παροχή βοήθειας στις δοκιμαζόμενες κοινότητες»

Το Facebook επίσης σε μία κίνηση καλής θέλησης, δεσμεύτηκε από την πλευρά του να καταργήσει κάθε είδους προμήθεια στις χορηγίες μέσω του Crisis Donate.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ