espa_logo

Όλες οι νέες προσθήκες και αλλαγές του Instagram

Tο Instagram διαρκώς συνεχίζει την προσθήκη νέων εργαλείων και χαρακτηριστικών, ενώ διάφορα άλλα νέα εργαλεία εντοπίστηκαν στον κωδικό της εφαρμογής, δείχνοντας τις επερχόμενες αλλαγές που μας περιμένουν.

Πρώτον, ξεκινώντας με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα - το Instagram επιβεβαίωσε την έναρξη των GIF σε Direct Message (DM), συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κουμπιού "Random" GIF, το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει ένα ενδιαφέρον στοιχείο στις ιδιωτικές συνομιλίες σας!

Η καθημερινή χρήση των Instagram DMs αυξάνεται, οπότε είναι λογικό η πλατφόρμα να δώσει περισσότερες επιλογές επικοινωνίας ώστε να αυξηθεί το engagement των χρηστών.

Το δεύτερο επίσημο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Instagram είναι το Video Tagging επιτρέποντάς σας να ενημερώνετε άμεσα συγκεκριμένους χρήστες για το βίντεο που έχετε δημοσιεύσει. Επίσης θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ειδοποίηση των χρηστών για το περιεχόμενό σας, καθώς στέλνει μια ειδοποίηση στη ροή τους.

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περίπτωση brands, καθώς μπορεί να αντισταθμίσει τουλάχιστον ορισμένους από τους περιορισμούς που προκάλεσε η εισαγωγή της αλγοριθμικής ταξινόμησης της πλατφόρμας, που κρύβουν αρκετά οργανικά posts από πολλούς χρήστες.

Τα άλλα τρέχοντα δοκιμαστικά “κόλπα” του Instagram περιλαμβάνουν:

  • Quiz Stickers για Stories, που θα επιτρέψουν στους χρήστες να μοιραστούν μια διαδραστική ερώτηση κουίζ με το κοινό τους και να προσθέσουν πολλαπλές επιλογές απαντήσεων.
  • Μια συλλογή από νέες παραλλαγές Superzoom στα Instagram Stories
  • Ευκολότερη επιλογή των πιο χρησιμοποιούμενων emojis σε σχόλια
  • Η επέκταση των Shopping Tags στα Stories
  • Polls στα άμεσα μηνύματα
  • Question Stickers στα Instagram Stories
  • Και, φυσικά, η IGTV

Πραγματικά είναι αξιόλογο να εξετάσει κανείς την αναπτυξιακή δυναμική μέσα στο Instagram. Ενώ κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά μεμονωμένα είναι σχετικά μικρό (εκτός ίσως από το IGTV), αθροιζόμενα προσθέτουν σημαντικά στο σύνολο. Το Instagram διατηρεί την ορμή και το ενδιαφέρον των χρηστών με αυτό τον τρόπο, με τον οποίο επίσης, κατ 'επέκταση, ασκεί περισσότερη πίεση στους ανταγωνιστές του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο πολύ αναλυτικό άρθο του SocialMediaToday.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ