espa_logo

Νέοι τρόποι για να χρησιμοποιείς τη μουσική στο Facebook

Οι πρόσφατες συμφωνίες της Facebook με μεγάλες μουσικές βιομηχανίες (βλ. Universal Music, Warner Music, Sony Music) αρχίζουν να βγάζουν νόημα, καθώς η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση δύο νέων λειτουργιών που θα δούμε σύντομα στο κοινωνικό δίκτυο της.

Η πρώτη ονομάζεται "Lip Sync" (συγχρονισμός των χειλιών με τους στίχους τραγουδιών) και έχει εμφανιστεί ήδη σε ορισμένους χρήστες στις επιλογές του Live Video. Εκεί υπάρχουν εκατοντάδες δημοφιλή τραγούδια, σύγχρονα (π.χ. από Ed Sheeran) και παλαιότερα (π.χ. από Guns 'N' Roses), ενώ με τον καιρό θα προστεθούν περισσότερα.

Ο τίτλος του τραγουδιού και ο καλλιτέχνης εμφανίζεται μέσα στο live video του χρήστη, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να γράψεις και μια δική σου περιγραφή. Όλη η διαδικασία του Lip Sync γίνεται σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να εφαρμοστούν κανονικά τα γνωστά εφέ της Facebook camera (π.χ. μάσκες, φίλτρα και αλλαγή φόντου) αν το επιθυμεί ο χρήστης.

Εξάλλου, η Facebook θα προσφέρει πολύ σύντομα στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέτουν μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στα videos τους, χάριν στις άδειες που έχει πάρει στα χέρια της λόγω των συμφωνιών που προαναφέραμε με τις μεγαλύτερες μουσικές βιομηχανίες. Ουσιαστικά, ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια για να επενδύσει το video του, χωρίς να ανησυχεί ότι θα του το "κατεβάσουν" λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων χρήσης.

Η Facebook θα στέλνει σχετική ειδοποιήση στον χρήστη για να τον ενημερώσει αν το κομμάτι που έχει επιλέξει συμπεριλαμβάνεται ή όχι στην βιβλιοθήκη των διαθέσιμων τραγουδιών. Σε περίπτωση που δεν συμπεριλαμβάνεται, τότε θα έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει κανονικά το video του χωρίς ήχο ή να επιλέξει κάποιο άλλο τραγούδι.

Τέλος, η Facebook έχει ξεκινήσει τις δοκιμές για την προσθήκη μουσικής και στα Facebook Stories, κάτι που πιθανότατα θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.

 




 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ