espa_logo

Ενέργειες SEO Που Εφαρμόζονται Έξω Από Το Site Μας

          Για να είμαστε περισσότερο ορατοί από τις μηχανές αναζήτησης, πέρα από τις On-Site ενέργειες που περιορίζονται στο δικό μας site, υπάρχει και μία σειρά από άλλες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Σε συνδιασμό με το On-Site θα αυξήσουν τις πιθανότητες να βρεθούμε ευκολότερα από τη Google και –κυρίως- τους χρήστες-πελάτες μας στις αναζητήσεις τους.

 

offsite seo για Google στο site

 

Καταχώρηση της δομής του site στις μηχανές αναζήτησης:

          Πρακτικά, δημιουργούμε σε ένα αρχείο ένα χάρτη της δομής του site μας (sitemap.xml) και το δηλώνουμε ανεβάζοντάς το σε συγκεκριμένη σελίδα κάθε μηχανής αναζήτησης. Θα πρέπει απαραίτητα να γίνει για τη Google, ενώ καλό είναι να γίνει και για τη Bing, και για τη Yahoo. O λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να κάνουμε ευκολότερη και αποδοτικότερη την εργασία του bot της μηχανής αναζήτησης, συνεπώς να ανέβουμε στην κατάταξη.

Οι άλλοι λόγοι που επιβάλλουν την όλη διαδικασία, είναι οτι μας δίνεται η δυνατότητα:

  • Nα έχουμε μία πρώτη αξιολόγηση του site μας από τη Google, μαζί με τις αντίστοιχες συμβουλές για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση.
  • Να έχουμε εικόνα από τυχόν προβλήματα, τώρα ή στην πορεία.
  • Να μετράμε την ταχύτητα του site, πριν και μετά από ενδεχόμενες αλλαγές.
  • Να έχουμε πρόσβαση σε επιπλέον Analytics.
  • Να έχουμε πρόσβαση σε επιπλέον εργαλεία.

          Η εν λόγω καταχώρηση είναι εντελώς δωρεάν, όπως και η χρήση όλων των εργαλείων και δυνατοτήτων που μας προσφέρεται. Θυμίζουμε πως η Google (και η όποια Google) έχει άμεσο συμφέρον στο να παρέχει άριστες υπηρεσίες στους χρήστες της, οπότε μας βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

offsite seo έχει αποτέλεσμα στη θέση κατάταξης του site μας

 

Καταχώρηση του site σε χάρτες, καταλόγους και directory :

          Θέλοντας να είμαστε ορατοί από παντού, μπορούμε να εκμεταλευτούμε τη δωρεάν καταχώρηση σε οποιονδήποτε κατάλογο, από Google My Business μέχρι Χρυσό Οδηγό, από τον πολιτιστικό σύλλογο της γειτονιάς μας μέχρι και το μεγαλύτερο marketplace. To σκεπτικό είναι πως θέλουμε τη διεύθυνση και την περιγραφή του site σε όλα τα δυνατά μέρη που μπορούμε, ώστε να αυξηθεί το πλήθος των αναφορών, άρα και οι πιθανότητες να βρεθούμε ευκολότερα από τη μηχανή αναζήτησης.

 

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, επεκτείνουμε την εμφάνισή μας σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται :

  • Στον τίτλο και τις περιγραφές της σελίδας μας στο Facebook
  • Στα social (πχ LinkedIn, Facebook κλπ) προφίλ που διατηρούμε και δημιουργούμε. Ζητάμε μάλιστα το ίδιο από όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία.
  • Στα προφίλ που έχουμε σε forums συζητήσεων,
  • Στο Youtube κανάλι μας και σε όλα τα βίντεο που ανεβάζουμε (τίτλος/περιγραφή)
  • Σε οποιοδήποτε comment, review, reply κάνουμε οπουδήποτε.
  • Σε ότι υλικό ανεβάζουμε, οπουδήποτε.

 

onsite seo για Google στο site

Περαιτέρω ενέργειες βελτίωσης της δημοσιότητάς μας:

          Αφού έχουμε εξαντλήσει όλες τις on-line ενέργειες, έρχεται και η σειρά των off-line. Με σωστό PR, προσπαθούμε να πετύχουμε δημοσίευση αξιόλογου κα χρηστικού υλικού που έχουμε ετοιμάσει, υλικό που περιλαμβάνει αναφορές στο όνομα της εταιρείας και της σελίδας μας μαζί με τα αντίστοιχα links.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ