espa_logo

SEO: Ενέργειες Που Aξίζει να Eφαρμοστούν στο Site Mας

          Για να καταλήξουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη βελτιστοποίηση του site μας για τις μηχανές αναζήτησης, είναι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν το ίδιο το site, και άλλες έξω από αυτό. Εδώ θα εστιάσουμε στην πρώτη κατηγορία, το On-site SEO, όλες τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ορατότητά μας από τη μηχανή αναζήτησης.

onsite seo για Google στο site

  • Προσεγμένο περιεχόμενο όσον αφορά την ποιότητα, τη δομή και τα Headings (τίτλους) και τα descriptions:

          Ξεκινώντας από την ποιότητα, καταλαβαίνουμε πως είναι αναντικατάστατη η ύπαρξη σωστού, ποιοτικού και χρήσιμου για τον επισκέτη μας περιεχομένου. Η google έχει τον τρόπο και τους αλγόριθμους να το αναγνωρίζει και να το βαθμολογεί. Έχει επίσης τον τρόπο να βλέπει -με μικρά περιθώρια λάθους- από την πορεία του χρήστη αν και κατά πόσο βρήκε αυτό που έψαχνε.

          Κατά την εργασία του κειμενογράφου φροντίζουμε να αναφέρονται τα επίμαχα KeyWords που θα αναζητήσει ο μέσος χρήστης για να μας βρεί. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στον τίτλο της σελίδας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος SEO specialist αναλαμβάνει να κάνει SEO σε συγκεκριμένη σελίδα και με ελάχιστες αλλαγές σε κείμενα μπορεί κυριολεκτικά να απογειώσει τη δυναμική της σελίδας.

  • Σε κάπως τεχνικότερο επίπεδο, φροντίζουμε τις διευθύνσεις URL από τις σελίδες μας, τα ονόματα των φωτογραφιών και των αρχείων μας γενικότερα, τα meta-tags και τα links που υπάρχουν στο site.

          Προσπαθούμε σε όλα τα παραπάνω να έχουμε αναφορά στις λέξεις κλειδιά που θα κάνει έρευνα ο χρήστης, και φυσικά να είναι σχετικά με το περιεχόμενο της εκάστοτε σελίδας.

 

αλλαγές onsite seo για καλύτερα αποτελέσματα του site στο Google

 

  • Σε ακόμα πιο τεχνικό επίπεδο, θέλουμε το site μας να λειτουργεί άψογα με κινητές συσκευές.

          Το κείμενο πρέπει να είναι ορατό χωρίς ζουμ, το theme που επιλέχθηκε να είναι 100% συμβατό με μικρότερες και διαφορετικές αναλύσεις, να δείχνει αξιοπρεπές και σε portrait και σε landscape. H –καλή ή όχι- συμβατότητα με κινητά μπορεί να αξιολογηθεί από την ίδια τη Google, μέσω των δωρεάν εργαλείων που προσφέρει.

          Το On-Site SEO είναι διαδικασία που θέλει δουλειά κυρίως κατά το στήσιμο του site και συνεχίζεται διαρκώς. Συνήθως τα πρώτα –εντυπωσιακά- αποτελέσματα προκύπτουν μετά από λίγες ώρες ενασχόλησης, αν το site ήδη λειτουργεί. Από εκεί και πέρα όμως, χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και –κυρίως- διαρκής ενημέρωση για τις αλλαγές που κατά καιρούς γίνονται στον αλγόριθμο της Google.

          Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα, όσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός υπάρχει στα KeyWords που μας ενδιαφέρουν. Διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας θα έχει ένα κομμωτήριο στη Φλώρινα και άλλο ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που κάνει αποστολές σε όλη την Ευρώπη. Και για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης εξαρτώνται και από το συγκεκριμένο χρήστη, τις συνήθειες και το ιστορικό του. Το ότι κάποιο site εμφανίζεται πχ στην τρίτη θέση των αποτελεσμάτων της πρώτης σελίδας σε κάποιον υπολογιστή, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα εμφανίζεται στο ίδιο σημείο σε κάποιον άλλο υπολογιστή, άλλου χρήστη.

 

αλλαγές on-site seo για καλύτερη κατάταξη στα αποτελεσματα της Google

Συγκεκριμένα όσον αφορά τα «σωστά» keywords ανά περίπτωση, υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να τα εντοπίσουμε:

  • Το keywordtools.io έχει άριστη μηχανή εύρεσης keywords,
  • Μπορούμε να συμβουλευτούμε την ίδια τη Google μέσα από το KeyWord Planner,
  • Μπορούμε να πάρουμε ιδέες από το google trends, ή ακόμα και το google news
  • Άριστη ενημέρωση μας δίνει το buzzsumo και το semrush

          Επίσης, με το δωρεάν seositecheckup μπορούμε να έχουμε πλήρη αναφορά για την εικόνα του site μας και προτάσεις στα σημεία που χρειάζεται βελτίωση. Επί πληρωμή και πλήρως σταθμισμένο στην Ελληνική αγορά είναι το visibility.gr          

          Τέλος, προτείνουμε να αφιερώστε λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε το SERP Mojo σε συσκευές Android, καθώς και το Open SEO Stats που προσφέρεται σαν πρόσθετο του Chrome.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ