espa_logo

Δυνατότητα Ανάρτησης Post Στο Google My Business

Η νέα προσθήκη της Google, μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε μικρά post, τα οποία θα εμφανίζονται στην καρτέλα "Google My Business" της επιχείρησής μας.

Στόχος της νέας αυτής λειτουργίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρέχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους, όπως και να ενημερώνουν τους πελάτες τους για συγκεκριμένες εκδηλώσεις, νέα, προσφορές και πολλά άλλα.

Για να βρείτε και να αξιοποιήσετε τη νέα αυτή λειτουργία, αρκεί να επισκεφτείτε την σελίδα: Google My Business

Εφόσον έχετε καταχωρήσει ήδη την επιχείρηση σας στην δημοφιλή πλατφόρμα της Google, στο μενού στα αριστερά θα σας έχει εμφανίσει την επιλογή "Posts". Αν τυχόν δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, τότε θα χρειαστεί να κάνετε μερικές ημέρες ακόμα υπομονή, έως ότου το ενεργοποιήσει η Google για όλους τους λογαριασμούς.

create-posts-google-my-business

Στη σελίδα που θα σας εμφανίσει, πατήστε πάνω στο "Write your post" και θα σας ανοίξει κατευθείαν το παράθυρο δημιουργίας.

create-posts-google-my-business-write

Εδώ έχετε τις εξής επιλογές:

  1. Make your post stand out with a photo: Πατήστε για να προσθέσετε μια φωτογραφία για την ανάρτησή σας. Κατά προτίμηση οι φωτογραφίες πρέπει να είναι τετράγωνες και να έχουν υψηλή ανάλυση. Η Google προτείνει τουλάχιστον 720x720.
  2. Write your post: Εδώ γράφετε το κείμενο το οποίο θέλετε να εμφανίζεται. Ιδανικά θα πρέπει να είναι 100 έως το πολύ 300 λέξεις.
  3. Make this post an event: Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάποια εκδήλωση ή προσφορά που θέλετε να προβάλλετε.
  4. Add a button: Σας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίσετε ένα κουμπί ενέργειας (Call To Action). Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 5 διαφορετικά λεκτικά: Learn more (Μάθε Περισσότερα), Reserve (Κράτηση), Sign up (Εγγραφή), Buy (Αγορά), Get offer (Ζήτα Προσφορά). Στη συνέχεια εισάγετε τον σύνδεσμο (link), στον οποίο θέλετε να οδηγείται ο χρήστης όταν κάνει κλικ πάνω στο Call To Action.
  5. Αφού τελειώσετε με την δημιουργία του post, κάντε κλικ δεξιά-πάνω στην επιλογή "Preview" για να δείτε πως θα εμφανίζεται η ανάρτησή σας και στη συνέχεια πατήστε το "Publish" για να δημοσιευτεί.

google-my-business-posts

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ