espa_logo

Πως Να Κατοχυρώσω Μια Σελίδα Τοποθεσίας Στο Facebook;

Οι σελίδες τοποθεσίας (Place Pages) του Facebook, είναι ανεπίσημες σελίδες δημιουργημένες από τους ίδιους τους χρήστες τις οποίες δεν διαχειρίζεται κανένας, αλλά διατηρούν πάρα πολλές από τις λειτουργίες που φέρει μια τυπική Facebook Page. Οι χρήστες μπορούν να αφήσουν βαθμολογία, κριτική, να κάνουν check-in, να κάνουν Like, να προτείνουν την εμφάνιση πληροφοριών όπως διεύθυνση, ωράρια κ.α.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αυτή η τοποθεσία αφορά την δική σας επιχείρηση; Μπορείτε να κατοχυρώσετε την σελίδα τοποθεσίας ως επίσημη Page της επιχείρησης σας; Η απάντηση είναι "ναι", αλλά πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία!

Μέχρι και τα μέσα του 2016, αν επισκεπτόσασταν μια ανεπίσημη σελίδα τοποθεσίας και κάνατε κλικ στις 3 κουκίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία), θα σας εμφάνιζε την επιλογή "Είναι δική σας αυτή η επιχείρηση;".

einai-diki-sas-i-epixeirisi-facebook-places-page

Το Facebook όμως αποφάσισε για κάποιο λόγο να αφαιρέσει την συγκεκριμένη επιλογή από χρήστες συγκεκριμένων χωρών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Αν μπείτε τώρα σε μια ανεπίσημη σελίδα τοποθεσίας, θα σας εμφανίσει μόνο τις εξής επιλογές:

den-yparxei-epilogh-gia-claim-epixeirisis

Ακόμα, αν ελέγξετε την σελίδα βοήθειας του Facebook, θα δείτε πως αναφέρει ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα

pws-mporw-na-diaxeiristw-mia-mh-diaxeirizomenh-selida-facebook

Επειδή όμως στην Darkpony μας αρέσουν τα δύσκολα, βρήκαμε έναν τρόπο για να παρακάμψουμε τον συγκεκριμένο περιορισμό. Η λύση είναι απλή και ακούει στο όνομα VPN. Η τεχνολογία VPN (Virtual Private Networks), σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε μια σελίδα, αλλά με «εικονική» τοποθεσία. Στον συγκεκριμένο οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε την ενσωματωμένη λειτουργία VPN του Opera Browser, ώστε να «φαίνεται» πως συνδεόμαστε από τις Η.Π.Α..

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να κάνετε αίτηση κατοχύρωσης ενός Facebook Place Page:

1. Μπαίνετε και κατεβάζετε τον Opera Browser: www.opera.com/el
2. Κάνετε εγκατάσταση και ανοίγετε την εφαρμογή
3.  Στην συνέχεια, πηγαίνετε πάνω αριστερά στο Menu-->Ρυθμίσεις-->Προσωπικό απόρρητο και ασφάλεια
4. Ενεργοποιείτε την επιλογή "VPN"

vpn-opera-energopoiisi-1

5. Αριστερά πάνω, δίπλα στην μπάρα διεύθυνσης, θα σας εμφανίσει το εικονίδιο VPN. Το πατάτε, το ενεργοποιείτε και επιλέγετε Ηνωμένες Πολιτείες.

 

vpn-ameriki-opera-energopoiisi

6. Ανοίγετε την Faceboook σελίδα τοποθεσίας που θέλετε να κατοχυρώσετε.
7. Πατάτε πάνω στις 3 κουκίδες και θα σας εμφανίσει την επιλογή "Είναι δική σας αυτή η επιχείρηση;"
8. Κάνετε κλικ και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με τον Facebook λογαριασμό σας. Εισάγετε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε.
9. Μόλις συνδεθείτε, ξανακάνετε κλικ στις 3 κουκίδες και ξανά στην επιλογή "Είναι δική σας αυτή η επιχείρηση;"
10. Θα σας εμφανίσει 2 επιλογές:

katoxyrwsi-selidas-facebook-topothesia

  • Επιλέξτε την πρώτη (Merge), αν έχετε δημιουργήσει μια επίσημη σελίδα για την τοποθεσία σας και θέλετε να τις ενώσετε σε μία.
  • Επιλέξτε την δεύτερη (Claim and verify), αν θέλετε να επιβεβαιώσετε τα δικαιώματα σας για την συγκεκριμένη τοποθεσία και να λάβετε την διαχείριση της σελίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ