espa_logo

Πρώτες βοήθειες SEO με το WebSiteAuditor

blogpost---seoauditor

 

Πολλές φορές βρισκόμαστε απέναντι σε καταστάσεις όσον αφορά το SEO, όπου είτε δε δόθηκε η απαραίτητη προσοχή, είτε αρκετά πράγματα εκτελέστηκαν με λάθος τρόπο. Αναφέρουμε λοιπόν κάποιες πρώτες κινήσεις που θα επαναφέρουν τη δυναμική SEO στο site, κινήσεις που γίνονται γρήγορα και έχουν συνήθως έως και θεαματικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία που μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε, να αναλύουμε και να διορθώνουμε. Πέρα από αυτά που μας παρέχει η Google, ξεχωρίσαμε το WebSiteAuditor που ακόμα και στη δωρεά έκδοσή του μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ.

  • Ξεκινάμε από το seositecheckup, ώστε να έχουμε μία πρώτη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Παίρνουμε την αναφορά, και ξεκινάμε την έρευνά μας.
  • Δίνουμε τη διεύθυνση του site και περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Φυσικά ανάλογα με το μέγεθος έχουμε και αντίστοιχα μεγάλο χρόνο αναμονής. Μην ξεχνάτε τον όγκο των δεδομένων που θα ελεγχθούν, η δομή, η ταχύτητα, το κάθε link ή φωτογραφία, τα rankings και πολλά πολλά άλλα. Υπολογίστε περίπου μία ώρα για ένα "τυπικό" site.
  • Ελέγχουμε αρχικά την ύπαρξη ή όχι sitemap.xml και του robots.txt, ενώ μας ενδιαφέρει και η ακρίβεια των στοιχείων τους. Κάνουμε τις -όποιες- διορθώσεις και ζητάμε να γίνει re-crawl
  • Βλέπουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου του WebSiteAuditor, που είναι -κλασικά- ταξινομημένα ανά χρώμα, (κόκκινο, πορτοκαλί, μπλε, πράσινο) ανάλογα με τη βαρύτητα που έχουν στο SEO αποτέλεσμα.

 

Σε επίπεδο περιεχομένου και posts,

- Κάνουμε εγκατάσταση ένα SEO plugin, όπως πχ το Yoast για Wordpress αν δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο. Εδώ αρχίζει ο κύριος όγκος εργασίας, εφόσον πρέπει να ελέγχουμε κάθε σελίδα ή κάθε blogpost και να γίνουν οι απαραίτητες SEO αλλαγές.

- Διορθώνουμε όλα τα θέματα που μας προτείνει το Yoast, έχοντας πάντα κατά νου και τις προτάσεις από το WebSiteAuditor.

 

SEO web site auditor

 

Τέλος, κάνουμε ένα δεύτερο έλεγχο με το seositecheckup για να διαπιστώσουμε τη θετική αλλαγή που έχουμε δημιουργήσει.

Σημειώστε επίσης και τον μεγάλο πλούτο από προτάσεις και ορθές πρακτικές που βρίσκεται στο blog του Yoast, αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο και θα είστε σίγουροι πως οι επόμενες κινήσεις σας θα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Καλή συνέχεια στις αλλαγές και τις βελτιώσεις σας!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ