espa_logo

6+1 Social Media Tips για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Ερωτευμένοι ή μη, σίγουρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκόσμιες ημέρες. Παράλληλα όμως, αποτελεί και μια εξαιρετική ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τους φίλους του Βrand σας μέσω των Social Media!

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε και να κερδίσετε τα like και την συμμετοχή τους:

1. Δημιουργήστε ένα Valentine Hashtag

Τα hashtags αποτελούν μια δημοφιλής τακτική προώθησης και επικοινωνίας με τους φίλους του brand μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Οι καλύτερες πλατφόρμες για την χρήση των hashtags είναι φυσικά το Twitter και το Instagram.

Για να έχει απήχηση το Valentine hashtag σας, καλό θα είναι να ορίσετε ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από τους followers σας να αναρτήσουν μια φωτογραφία από την τοποθεσία στην οποία θα βρίσκονται την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Ιδανικά, αν και εφόσον είναι εφικτό, καλό θα ήταν να συνδυαστεί θεματολογικά και με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

2. Valentine GIFs & Memes

Τα GIF όπως και τα memes, έχουν γίνει ένα αναπόσταστο κομμάτι της social media κουλτούρας. Συνήθως χρησιμοποιούνται με χιουμοριστική διάθεση, αλλά όχι μόνο.

Επιλέξτε ένα έξυπνο GIF ή Meme σχετικό με την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, μέσα από τα δεκάδες χιλιάδες που θα βρείτε στις σχετικές σελίδες.

3. Αναρτήστε ένα Valentine’s Day Βίντεο

Τα βίντεο έχουν την τιμητική τους το τελευταίο διάστημα στα social media. Οι χρήστες τα λατρεύουν και με ένα έξυπνο concept μπορείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις και μαζί τα likes και τα share των followers σας.

Αποφύγετε τα πολύ διαφημιστικά βίντεο και την “στεγνή” προώθηση του brand σας. Δημιουργήστε ένα βίντεο με ενδιαφέρον περιεχόμενο (χιουμοριστικό, Valentine’s tips κτλ.) και μπορείτε απλά να κάνετε μια έμμεση σύνδεση ή αναφορά στο προϊόν σας.

4. Valentine Quotes ή Trivia

Δημοσιεύστε χρήσιμες ή ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, κάποια στατιστικά στοιχεία ή αναφορά σε κάποιο μεγάλο event που αναμένεται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημοσιεύσετε δημοφιλής φράσεις διασήμων (ή και ανώνυμων) που ταιριάζουν θεματικά με την ημέρα, όπως φράσεις για τον έρωτα, την αγάπη, τις σχέσεις των ανθρώπων κτλ.

5. Δημιουργήστε Έναν Διαγωνισμό

Οι χρήστες λατρεύουν τα δώρα και τους διαγωνισμούς, για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε την συγκεκριμένη ημέρα, για να κερδίσετε την συμμετοχή των followers σας, αλλά και την δημιουργία νέων.

Μεγάλη προσοχή στους κανόνες του Facebook σχετικά με τους διαγωνισμούς! Μην ακολουθείτε τυφλά τις τακτικές άλλων brands, γιατί πολλά από αυτά ακόμα και με δεκάδες χιλιάδες likes δεν τηρούν τους όρους χρήσης. Το Facebook έχει αποδείξει πολλές φορές ακόμα και σε σελίδες μεγάλων brands, πως δεν “συγχωρεί” όταν δεν τηρούνται οι κανόνες της πλατφόρμας.

Τέλος, προσέξτε το έπαθλο να είναι κάτι άμεσα ή έμμεσα σχετικό με το αντικείμενο του brand σας. Σας ενδιαφέρει να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των χρηστών που ενδιαφέρονται για την κατηγορία των προϊόντων και υπηρεσιών σας και όχι αυτούς που θα συμμετέχουν απλά και μόνο επειδή προσφέρετε δώρο κάποιο smartphone δημοφιλούς εταιρίας.

6. Δημιουργήστε Ειδικές Προσφορές

Ιδιαίτερα αν το αντικείμενο του brand σας είναι σχετικό με την ημέρα των ερωτευμένων, τότε η συγκεκριμένη τακτική θα λέγαμε πως σχεδόν επιβάλλεται!

Είναι μια τεράστια ευκαιρία είτε να αυξήσετε απλά τις πωλήσεις σας, είτε να μάθει περισσότερος κόσμος για το brand σας μέσα από μια δελεαστική προσφορά.

7. Ευκαιρία για λίγη διαφήμιση

Μπορεί να μην έχετε το απαραίτητο budget για να “τρέχετε” συνεχώς διαφημιστικές καμπάνιες στα social media ή απλά να επιλέγετε να μην διαθέσετε κάποιο, αλλά η περίοδος του Αγ. Βαλεντίνου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προώθησης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω 6 ιδέες για μια διαφημιστική καμπάνια ή ακόμα καλύτερα να δημιουργήσετε κάτι εντελώς διαφορετικό με πιο ξεκάθαρο στόχο.


 

Στην Darkpony ακούμε τις μοναδικές ανάγκες του Brand σας και προτείνουμε λύσεις σχεδιασμένες αποκλειστικά για εσάς και με βάση τους στόχους σας!

 

Αν θέλετε να συζητήσουμε πως μπορεί και το δικό σας Brand να εκμεταλλευτεί τις απεριόριστες ευκαιρίες που προσφέρει το Digital & Social Media Marketing, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ