espa_logo

Οι τελευταίες αλλαγές στο Instagram

Πρόσφατα έγιναν αλλαγές στον αλγόριθμο του Instagram και αφορούν τα ποστ που βλέπουμε στο newsfeed. Πλέον υπάρχουν “recommended for you” προτεινόμενα post βασισμένα στη δραστηριότητα των λογαριασμών που ακολουθούμε. Τα συγκεκριμένα posts είναι διαθέσιμα μέσω ενός νέου κουμπιού που βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του feed.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που διαλέγονται αυτά τα posts, καθώς αφορούν περιεχόμενο που άρεσε σε αυτούς που ακολουθούμε, άσχετα αν ακολουθούμε ή όχι την πηγή του υλικού.

 

Η αλλαγή ξεκίνησε μέσα στο Δεκέμβριο και ενσωματώνεται σταδιακά, συμπληρώνει μάλιστα τα δύο τελευταία features που προστέθηκαν.

 

Αλλαγές Instagram feed

 

  • Η πρώτη αφορά ένα διαφορετικό τρόπο για comments, διαθέσιμο μόνο αν έχουμε ανοιχτό το post για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα. Η όλη προσπάθεια εστιάζεται στην αύξηση των comments των χρηστών, ώστε να αυξηθεί το engagement με τα posts γενικότερα. Άλλωστε ο σχολιασμός στο Instagram δεν ήταν μέχρι στιγμής  πρώτη προτεραιότητα για τους χρήστες.
  • Η δεύτερη (και σημαντικότερη) μας δίνει τη δυνατότητα να ακολουθούμε και συγκεκριμένα  hashtags όπως έναν κανονικό Instagram λογαριασμό.

Φυσικά για να δουλέψουν τα παραπάνω θα πρέπει το Instagram της κινητής συσκευής να βρίσκεται στην τελευταία έκδοση. 

Αυτό όμως που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις είναι η προσθήκη “activity status” που δείχνει σε όλους τους followers πότε χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά η εφαρμογή.

H λειτουργία του είναι παρόμοια με αυτήν του Facebook Messenger, ενώ υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα απενεργοποίησης του συγκεκριμένου feature. Σε αυτήν την περίπτωση ναι μεν δε φαίνεται το αν είμαστε συνδεμένοι με το Instagram (ή πότε συνδεθήκαμε τελευταία φορά), αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να δούμε το αντίστοιχο status αυτών που ακολουθούμε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ