espa_logo

Το Pinterest αναπτύσσεται γρηγορότερα από το Twitter και το Snapchat

Με 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και έχοντας αυξήσει κατά 50 εκατομμύρια τους χρήστες του από το Σεπτέμβρη, το Pinterest έχει ξεπεράσει κατά πολύ το Twitter και το Snapchat.

Παρά το γεγονός ότι το συνολικό ποσοστό των χρηστών της πλατφόρμας είναι μικρό, ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι πολύ εντυπωσιακός.

Στο Pinterest πήρε μόλις έξι μήνες για να πάει από 150 εκατομμύρια σε 175 εκατομμύρια  χρήστες, και μόνο πέντε μήνες μετά από αυτό να φτάσει στα 200 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι κάθε 4 μήνες ο αριθμός των χρηστών του αυξάνεται κατά 25 εκατομμύρια!

Αντιθέτως, το Twitter κέρδισε μόνο 9 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον προηγούμενο χρόνο, ενώ το Snapchat 25 εκατομμύρια, αλλά καθημερινούς και όχι μηνιαίους χρήστες.

Η ραγδαία εξελισσόμενη πλατφόρμα υποστηρίζει ότι το 90% των μηνιαίων χρηστών της, τη χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αγορές και το 78% ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενό της είναι πολύ χρήσιμο.

pinterest

Με περισσότερες από 600 εκατομμύρια οπτικές αναζητήσεις, το Pinterest αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα για να προωθήσει μια εταιρεία τα προϊόντα της σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό. Πόσο μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και την τεράστια σημασία του σε γυναικείο κοινό όλων των χωρών και ηλικιών.

Γεγονός είναι πως το Pinterest εδραιώνει σταδιακά τη θέση του στα social media, έχοντας βρει την ταυτότητα, τη χρησιμότητα και τους φανατικούς χρήστες του! 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ